Прибуток $400 тыс/га: Мужик-корінь – рослина з великим потенціалом

0 1 257

Мужик-корінь – одна з найзагадковіших рослин, так як, його можна використовувати для лікування раку.
Деякі вчені вважають, що саме молочай Фішера і є та сама відома в давнину мандрагора, що володіє цілющими властивостями.
Вартість кореня – 20 $ / кг. Середня врожайність понад 20 тонн сухого кореня з гектару.

Молочай Фішера (Euphorbia fischeriana), він же молочай Палласа, він же мужик-корінь, він же молочай Комарова, солнцегляд, чортове молоко, мужик-трава, виганяючий, забайкальський женьшень – це досить рідкісна сибірська рослина.

Назвали його на честь відомого природодослідника і вченого П.С. Палласа, який довгі роки вивчав властивості цієї чудової рослини. З усіх видів молочаїв цей найбільш цілющий.


Це трав’яниста рослина, представник сімейства Молочайні, має сильно розвинену кореневу систему, коріння соковиті, товсті і звивисті. Стебла досягають до 25 см у висоту, прості, частіше опушені. Листя зелені з бурим відтінком, щільні, форма залежить від місця розташування на стеблі. Квітки зібрані в зонтикоподібні суцвіття, плід – трехорешнік. Всі надземні частини цієї рослини в достатку виділяють молочний сік. Цвіте молочай Палласа в травні.
Сибірські лікарі з давніх-давен лікували цією рослиною чоловічу неміч, пухлини, туберкульоз. Вважали, що корінь молочаю Палласа здатний продовжувати молодість і давати життєві сили. У лікувальних цілях застосовують корені цієї рослини, які викопують в період в’янення надземної частини.
Народна медицина використовує препарати кореня молочаю Палласа при злоякісних новоутвореннях самої різної локалізації, в тому числі і при лейкозі. Китайські лікарі за допомогою цієї рослини виліковують туберкульоз кісткової і лімфатичної системи. А в Тибеті відваром коренів лікують сибірську виразку. Травники рекомендують приймати молочай Палласа не тільки при захворюваннях чоловічої статевої сфери (простатити, аденоми простати, еректильна дисфункція, безпліддя), але і при міомі матки і мастопатії.
Ще одне показання до застосування препаратів цієї рослини – анемії різного генезу, включаючи зміни крові після променевої або хіміотерапії в онкологічній практиці. Використовують коріння молочаю Палласа для лікування інфекційних захворювань, хвороб легенів і шлунка. Зовнішньо примочки з відвару коренів роблять при лімфангіті і лімфоаденіті.

Одна з дій молочаю Палласа – це регуляція обміну чоловічих статевих гормонів (андрогенів). Прояв такої дії – благотворний відновлювальний вплив на потенцію. Мужик – корінь показаний чоловікам з хронічним простатитом, аденомою передміхурової залози, ураженням яєчок (таке буває після перенесеного кору) та іншими станами, що супроводжуються зниженням еректильної функції

Застосовується при будь-яких формах анемії, відновлює кров після променевої та хіміотерапії у онкологічних хворих.

Молочай Палласа містить велику кількість селену. А селен стимулює імунітет, попереджає порушення серцевої діяльності та онкозахворювання. Селен входить в активні центри ферментів системи антиоксидантного захисту організму, метаболізму нуклеїнових кислот, ліпідів, гормонів.

Мужик – корінь – одна з нечисленних рослин, які допомагають при лейкозі.

На Тибеті молочаї – це сильні проносні, які очищають кишківник. Така дія – спільна риса всіх молочаїв. Послаблення, що викликається молочаєм, виникає через подразнення слизової оболонки кишківника, антраглікозідамі, що входять до складу рослини.

Травники давно підмітили, що молочай Палласа гальмує зростання метастазів у онкологічних хворих.

Наукові дослідження, проведені останнім часом, фактично підтверджують старі напрацювання. Вважається, що протипухлинну дію молочаю Палласа обумовлено його здатністю підвищувати захисні сили організму, регулювати імунітет. У зв’язку з цією  здатністю мужик – корінь показаний для ранньої профілактики будь-яких хвороб.

Лікування цими препаратами тривале, і навіть якщо підуть симптоми, потрібно продовжувати пити ще до 5 місяців. Періодично, раз в півроку, треба проводити профілактичний курс.

Фармакологічні властивості молочаю Палласа: має бактерицидну, протизапальну, протипухлинну та проносну дію.

Його призначають при найрізноманітніших захворюваннях – як кровоочисний засіб, при захворюваннях легенів, злоякісних пухлинах, особливо при саркомі, виразкової хвороби, як тонізуючий і стимулюючий при важких загальних захворюваннях (подібно женьшеню). Зовнішньо порошком мужик-кореня засипають рани, особливо гнійні, застосовують при фурункулах, абсцесах, флегмонах, опіках, при зубному болю.

Молочай Палласа є найпотужнішим імуномодулятором!

Лікарською сировиною служать коріння молочаю Палласа. Їх заготовляють після в’янення надземної частини, зазвичай це відбувається в липні. Так як молочний сік рослини отруйний, збір проводять в окулярах-консервах і щільних рукавичках. При попаданні на шкіру сік молочаю може викликати сильний опік, потрапляючи в дихальні шляхи або очі, він викликає нежить, почервоніння, сильну сльозотечу. Коріння викопують вручну, намагаючись не пошкодити і витягти разом з усіма бічними коріннями. Потім їх очищають від землі, промивають і злегка пров’ялюють на сонці. В’ялені коріння очищають, знімаючи відшаровують буру кору, нарізають на шматки і сушать, розклавши в відстані один від одного, на відкритому повітрі. При сушінні коріння необхідно час від часу перевертати. Якщо не зняти з коренів коркову кору, покласти їх занадто близько один до одного і забути перевернути, вони загинє, придбає затхлий запах і сірувато-бурий колір.

На Далекому Сході і в Східному Сибіру молочай Фішера здавна застосовується як збудливий і проносний засіб. Всередину його призначають при найрізноманітніших захворюваннях: як кровоочисний, при запаленні легенів, пухлинах, виразковій хворобі, як тонізуючий і стимулюючий при важких загальних захворюваннях, приписуючи йому дію подібну женьшеню.

Чай з надземної частини молочаю Фішера п’ють при раку шлунка.

Є ще одна назва молочаю Фішера – «мужик-корінь» через його лікувальні властивості, а також тому, що корінь молочаю Фішера, так само як і женьшеню, нагадує фігурку людини.
З усіх видів молочаїв він володіє більш сильними властивостями. У ньому виявили лактони з антибактеріальною і протипухлинною активністю. Протягом багатьох століть іменується в народі мужик-коренем. І здавна лікували їм проблеми потенції, аденому, простатит, нирки, сечовий міхур, недокрів’я, епілепсію, ракові гниючи виразки (непіддатливі ніякому лікуванню), зовнішній рак, екземи та туберкульоз шкіри, запалення легенів, виразку шлунка, рак, особливо саркому, рак прямої кишки, лямблії. Цей корінь продовжує молодість навіть людям похилого віку.

Віталій Забудько, 

moyhytor.wordpress.com

 

 

 

 

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!