FAO Food Price Index, Milk Supply and Demand Balance System та інші ресурси – де брати свіжі дані для аналітики та корисні інструменти для галузі

Новини

Пропонуємо ознайомитися з інформаційними та аналітичними ресурсами, якими пропонують користуватися спеціалісти FAO для аналізу стану світових ринків сільськогосподарської продукції та продуктів харчування або для потреб бізнесу.

1. FAO Food Price Index – один з найбільш вживаних індикаторів цін у світі, що вираховується для продовольства в цілому і для окремих груп товарів: молока, м’яса, злакових, рослинних олій та цукру. Індекси оновлюється щомісяця, і їх завжди можна подивитися за офіційному сайті FAO за посиланням http://www.fao.org/worldfoodsituation/foodpricesindex/en/

2. FAO Cereal Supply and Demand Brief – дані щодо попиту та пропозиції зернових культур у світі. Звіт за травень 2016 року вже доступний тут http://www.fao.org/worldfoodsituation/csdb/en/.  

3. Автоматизований баланс попиту та пропозиції молока України – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Діалог держави та бізнесу в молочному секторі України» з метою підвищення прозорості ринку молока та молокопродуктів України. Тут http://milkbalance.org.ua/index.php?PGID=1 можна знайти актуальні дані щодо ринкових цін та індексів, балансу-попиту та пропозиції, а також індекс умовної прибутковості виробництва молока та молочних продуктів.

4. Автоматизований баланс попиту та пропозиції м’яса України – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Діалог держави та бізнесу в м’ясному секторі України» з метою підвищення прозорості ринку м’яса України. Тут http://meatbalance.org.ua/ можна знайти актуальні дані щодо балансу-попиту та пропозиції м’яса та субпродуктів з прогнозами. Планується також запровадження індексів умовної прибутковості виробництва певних видів м’яса та надання інформації про ціни.

5.  Автоматизований баланс попиту та пропозиції зерна в Україні – інформаційна система,  створена ФАО та ЄБРР в рамках проекту «Суспільно-політичний діалог в зерновому секторі України» з метою підвищення інформаційної прозорості ринку зерна України. Тут http://grainbalance.org.ua/ можна знайти актуальні фактичні та прогнозні баланси попиту та пропозиції зерна в Україні, автоматично розраховані системою, актуальні дані щодо обсягів експорту та імпорту, поточних запасів зерна. Для ознайомлення також додаються баланси зерна в Україні, що розраховуються USDA та AMIS.

6. FAO Food Outlook – великий аналітичний огляд світових ринків продовольства, що виходить двічі на рік та публікується тут http://www.fao.org/GIEWS/english/fo/index.htm.  

7. Індекс Global Dairy Trade (GDT) – користується популярністю серед молочників. Це показник цін он-лайн торгової біржі для міжнародних молочних товарів, який можна знайти за посиланням https://www.globaldairytrade.info/.

8. AMIS, або Система інформаційного забезпечення ринків сільськогосподарської продукції – містить дані від FAO, Міжнародної ради по зерну та USDA (Міністерства сільського господарства США) по зернових ринках http://statistics.amis-outlook.org/data/index.html.

9. FAO Ration Formulation Tool for dairy cows – інструмент ФАО для розрахунку раціону молочних корів) безкоштовно доступний англійською, іспанською та французькою мовами за посиланням http://www.feedipedia.org/content/fao-ration-formulation-tool-dairy-cows.

10. Практичні посібники із експорту молочних та м’ясних продуктів – розроблені експертами ФАО, ЄБРР та Ради з експорту продовольства та містять детальний аналіз найбільш перспективних ринків та рекомендації щодо продуктів, упаковки, маркетингу, ціноутворення молочних та м’ясних продуктів.
Довідник експортера м’ясної продукції http://ukrainian-food.org/uk/post/prakticnij-dovidnik-eksportera-masnoi-produkcii
Довідник експортера молочної продукції http://ukrainian-food.org/uk/post/prakticnij-dovidnik-eksportera-molocnoi-produkcii
 

11. Бізнес-плани з відгодівлі та переробки бичків молочних порід – детальні бізнес-плани, розроблені в рамках проекту ФАО та ЄБРР «Публічно-приватний політичний діалог у м’ясній галузі» з розрахунками, технологічними рекомендаціями та урахуванням української специфіки. Завантажити можна тут за посиланнями:
Інтенсивна зернова відгодівля молодняка ВРХ
Організація роботи комплексу забою та первинної переробки ВРХ.

Leave a Reply