мигдаль як нова культура

Південь України визнано сприятливою кліматичною зоною для вирощування мигдалю

Новини

За прогнозами Міністерства сільського господарства США (USDA), світове виробництво мигдалю у нинішньому сезоні може бути на 6% вище торішнього показника. Очікуються рекордні обсяги в 1,28 млн тонн, а загальне споживання даного продукту може сягнути 1,24 млн тонн.

У цих цифрах, які наводить EastFruit, закладена важлива інформація для українських фермерів. Адже інтерес до збільшення обсягів виробництва мигдалю помічається в різних країнах, і EastFruit розповідав про грузинську компанії New Orchard Group Ltd, яка висадила 3 гектари саду мигдалю за новою cупер інтенсивною технологією.

Тож чому б вітчизняним виробникам не звернути увагу на мигдаль, і це, на думку експертів, особливо актуально для фермерів півдня України. Саме мигдаль може замінити виноград, оскільки вимагає менше витрат і він менше примхливий у вирощуванні. До того ж мигдаль стійкий до спеки і витримує заморозки, любить піщані або кам’янисті ґрунти, має хорошу врожайність, а зібрані плоди можна зберігати упродовж всього року без втрати якості.

Щоправда, навіть при тому, що мигдаль стійкий до посухи, в період дозрівання і формування плодів йому необхідно зрошення.

За підрахунками агрономів, створивши сприятливі умови, можна зібрати урожай мигдалю до 2,5 тис. кг / га. Перший урожай мигдалю можна отримати на 2-3 рік після посадки, а максимальний його обсяг припадає на 5-6 рік.

 

 

SEEDS

Leave a Reply