«‎Допомагаємо, бо не можемо не допомагати»: десятки тонн насіннєвої картоплі отримали фермери, домогосподарства та населення від «‎Агріко Україна»‎

0 513

З початком повномасштабного вторгнення російських військ в Україну десятки країн, сотні іноземних організацій і мільйони громадян спрямували свої зусилля на гуманітарну, військову, матеріальну допомогу Україні. Отримали таку допомогу й українські фермери та населення. Не залишаються осторонь і вітчизняні компанії. Попри те, що аграрії самі опинилися в складній ситуації, вони продовжують допомагати іншим. Наприклад, компанія «Агріко Україна‎» вже віддала на благодійність десятки тонн насіннєвої картоплі, повідомляє SEEDS.

«‎Допомагаємо, бо не можемо не допомагати»‎, – говорить директор компанії Микола Гордійчук.

Картоплю отримали ресторани, які готують обіди для українських захисників, фермери, яким цього року дійсно бракує якісного посадкового матеріалу, а також домогосподарства з кількох регіонів України. Якісну посадкову картоплю голландської селекції отримали жителі Черкаської, Сумської, Київської, Чернігівської, Рівненської, Волинської та Вінницької областей.


«‎Я думаю, що це завдання кожного українця – робити все, що можливо, щоб допомогти армії та країні в цілому»‎, – зазначає Микола Гордійчук.

Микола Гордійчук

Для реалізації своєї гуманітарної мети у більших масштабах «‎Агріко Україна»‎ долучається до різних проєктів та ініціатив. Зокрема, у рамках співпраці зі Всеукраїнською аграрною радою (ВАР) та благодійним фондом SaveUA компанія передала 40 тонн. картоплі на Сумщину, Чернігівщину та Черкащину. Разом з Олексієм Лисицею, ініціатором проєкту BORSCH, відвантажили 20 тонн насіннєвого матеріалу для населення Бучі. Також за сприяння Інституту картоплярства НААН та за підтримки Калинівської міської ради було організовано безкоштовну видачу насіннєвої картоплі громадам Вінниччини.

Зазначимо, що «‎Агріко Україна» має великий досвід постачання насіннєвого матеріалу картоплі фермерам у різних регіонах. Відповідно, уже сформований перелік сортів, які найкраще пристосовані для вирощування в різних природно-кліматичних зонах та гарантують отримання гарних врожаїв. З урахуванням цього досвіду й відбувався підбір та розподіл насіння, що безкоштовно було надане в рамках гуманітарної підтримки. Так, на Волині домогосподарства та фермери отримали від компанії‎ насіннєву бульбу високоврожайних ранніх сортів Мадлен‎ та Констанс‎‎.

У свою чергу, для населення Уманського району, Сумщини та Чернігівщини було доставлено насіннєву картоплю Рів’єра‎ та ‎Пікассо‎. Це одні з найпопулярніших сортів, справжні флагмани українського ринку. Вони також є високоврожайними. Це означає, що українці отримують не лише безкоштовний посадковий матеріал, а й можуть очікувати на удвічі більший урожай. Справа в тому, що в Україні збирають в середньому 16 тонн картоплі з гектара, а урожайність сортів «‎Агріко Україна» – 30-35 тонн з гектара.



Є й інші переваги у сортів, які компанія безкоштовно надає населенню. Наприклад, Пікассо‎ – візитівка компанії «‎Агріко Україна» – стійкий до посухи і довго зберігається. Картопля сорту Констанс характеризується високою пластичністю, що за будь-яких природно-кліматичних умов вирощування забезпечує високу врожайність. Завдяки цій властивості в Голландії він має назву Чемпіон.

Переважна більшість сортів насіннєвого матеріалу картоплі «‎Агріко Україна»‎ мають високу стійкість до захворювань та інших негативних факторів

Варто також зазначити, що разом з видачею насіннєвого матеріалу, фахівці компанії надають українцям агрономічні консультації з технології вирощування картоплі. За їхніми спостереженнями, населення дійсно цікавиться професійними порадами щодо догляду за картоплею.

Компанія «‎Агріко Україна» продовжуватиме допомагати населенню. Зокрема, насіннєву картоплю планують роздавати й в інших неокупованих регіонах. На думку пана Гордійчука, усі аграрії мають докласти максимум зусиль на власному фронті, щоб забезпечити продовольчу безпеку і продовжувати годувати країну.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!