Нове пакування з рослинної макухи дозволить фермерам зберігати ягоди набагато довше

0 841

Нещодавно англійська фірма Evesham Specialist Packaging Ltd (ESP), яка спеціалізується на виробництві упаковок для свіжої плодоовочевої продукції, створила нові упаковки на основі сировини з цукрової тростини.

Ці упаковки забезпечують найкращі умови зберігання ягід та знижують втрати. Нові упаковки дорожчі від звичайних, але це пов’язане з більш повільним процесом виробництва в порівнянні з пластмасою.

Однак упаковки на базі рослинної сировини є екологічно дружніми і повністю розкладаються протягом декількох місяців в залежності від умов.

Нові лотки зроблені з жому цукрового очерету, який є фантастичним матеріалом, – запевняє Пол МакРейнолдс, менеджер з продажу фірми ESP.

Цукрова тростина дуже екологічно стійка культура, яка виростає максимум за 18 місяців. Після збору врожаю з нього вичавлюють сік, і залишається так звана багасса – волокнистий матеріал, який відправляють на смітник або спалюють.

Замість того, щоб спалювати ці відходи і збільшувати емісію парникових газів, фахівці фірми навчилися перетворювати їх в екологічно дружні упаковки.

Такі упаковки мають ряд переваг: вони придатні до повторної переробки разом з паперовими відходами, вони біодеградуючі, і їх можна компостувати в домашніх умовах.

ESP завжди прагнула розвивати область термозварювання целюлози для таких продуктів, як ягоди, виноград, томати і т. Д. В даний час вона запатентувала цей процес у Великобританії, Європі та Канаді. ESP разом зі своїм стратегічним партнером в Гонконзі вирішила використовувати багасси з цукрової тростини.

Бігасса переробляється на паперовій фабриці в Китаї в плоскі листи, стерилізується, а волокна термоформуються в необхідні лотки і коробки. Абсолютно натуральні, невибілені, необроблені сільськогосподарські відходи знаходяться в найбільш міцному і довговічному стані, тому вони діють так само, як і вихідна сировина (макуха).

Пульпа пориста від природи, що забезпечує хороший газообмін, можна сказати, що ці упаковки “дихають”. Крім того вони вбирають вологу – конденсат або сік – що знижує порчу продукції.

Практичний досвід застосування цих упаковок в Англії показує, що вони навіть збільшують термін реалізації ягід, томатів і винограду в порівнянні зі звичайними пластиковими упаковками. Це частково компенсує більш високу ціну нових упаковок.

SEEDS.org.ua за інформацією FreshPlaza

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!