Ферми з вирощування каплунів можуть принести до 260 тисяч гривень прибутку

0 638

Рентабельність бізнесу з вирощування каплунів (каплун — кастрований півень, спеціально відгодований на м’ясо) в Україні наразі доволі висока – близько 26-40%. Про це в інтерв’ю журналу “Наше птахівництво” розповів  власник ферми “Ольвія” Ігор Філіппенко.

“Попит на ринку величезний, він усе ще суттєво перевищує пропозицію, — запевнив він. — Навіть якщо з’явиться ще 20 виробників, ціна на м’ясо каплуна не впаде”.

Ігор Філіппенко вважає, що найоптимальніша кількість каплунів для утримання — близько 2 тис. голів. У французьких компаній стадо каплунів налічує не більше як 500 голів.

Основні витрати у цьому проєкті — купівля обладнання: мобільних пташників, напувалок, годівниць, електропастуха.

Вартість установлення одного пташника становить приблизно 250 тис. грн — якщо його за наявності схеми зібрати в Україні.

“Придбання аналогічного пташника в Європі коштуватиме в середньому €26 тис.– це італійське обладнання на 600 голів, — уточнив Ігор Філіппенко. —  А німці вже пропонують високотехнологічний пташник для утримання птиці вільного вигулу з мікрокліматом… на 800 голів, вартість якого сягає €110 тис.”.

Утримання 2 тис. голів каплунів дає 760 тис. грн валового доходу на рік — за наявності обладнання. Витрати на вирощування цієї кількості птиці становлять у середньому 500 тис. грн, знову-таки за наявності обладнання.

“Враховуючи витрати на робочу силу, корми, отримуємо в середньому близько 260 тис. грн прибутку”, — розповів власник ферми.

Раціон для птиці має бути не дорожчим за 4 грн на добу, інакше бізнес буде невигідним. За життєвий цикл півень-каплун з’їдає 21 кг корму. Важить доросла птиця на забій 4-6 кг. Його продають лише цілою тушкою –7 $/кг, зазначив Ігор Філіппенко.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією AgroTimes

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!