На Кіровоградщині виробляють унікальну пастилу з ревеню

0 833

Пастила з ревеню? Чому б і ні? Українські крафтовики ще й не таке вигадають та зроблять. Виготовляють пастилу з ревеню майстри маленького крафтового виробництва під назвою “Смак Ок”, яке знаходиться в Кіровоградській області, пише SEEDS

“Ми і це зробили! Вперше пастилу з рабабаром. Ага саме таку цікаву назву має ревінь. На смак кислючий але з солодким яблуком Голден просто чудовий! Робимо все без цукру”, – розповідають підприємці.

Для пастили ревінь брали у фермерів з Яготина. “Ревінь органічний з Яготина “Осьо”. Вирощує фермерка Юлія Волощук. Коли ми його приварили, я була у шоці, він дуже-дуже кислий. Але в нас були яблука сорту Голден. Ми поєднали їх і вийшло дуже смачно, кислинка ревеню просто чудова.

Зробили декілька варіантів яблуко-ревінь-полуниця, ревінь з яблуком та м’ятою, ревінь з яблуком, корицею та ваніллю”, – розповіла у коментарі для SEEDS Олена Петренко, співзасновниця і виробник смаколиків без цукру.



“Пастилу з ревеню роблять в Україні, ми не перші, але все що я бачила раніше – все з цукром. Наша ж пастила вся без цукру! Цукор не додаємо тому, що беремо виключно солодкі сорти яблук. Абрикос і вишня без цукру – це для тих, хто любить лимонний фреш”, – додає майстриня.

Пастилу тут виробляють без жодних домішок – лише пюре, висушене в сушарці при 55°, щоб зберегти всі вітаміни та мікроелементи. Фрукти та овочі для продукції використовують власні або куплені у місцевих фермерів.

З самого оригінального – помідорна пастила, також з власних помідорів, аж 4 види! Особливо помідори з гострим перцем люблять чоловіки.



За словами Олени, всі рецепти пастили придумують самі. Зараз таких смаколиків налічується не один десяток різновидів.

 

Людмила КАЛИТА, SEEDS.org.ua  

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!