Авторські сири за власною рецептурою від фермера з Київської області

0 397

Ігор Сафронов заснував ферму під Києвом на якій виробляє авторський сир з козячого та коров’ячого молока. Зараз у нього 4 корови і 40 кіз, підприємство розташоване на 80 сотках землі. Для нього це тільки початок. Про те, як мрія стала реальністю і про плани на майбутнє читайте на SEEDs.

 

“Моя мрія – створити не просто ферму, а фінансовий простір з доданою вартістю продукту, де кожен зможе реалізувати мрії про здорову їжу, життя на природі і виховання дітей. Але для цього потрібна земля і партнери, які поважають природу, люблять тварин, щоб доглядати за ними, і людей, щоб спілкуватися з ними на ярмарках”, – розповідає бізнесмен.

Ігор Сафронов виріс в Києві. Дідусь з дитинства прищепив йому любов до архітектури, пізніше Ігор отримав спеціальність реставратора – до цих пір у нього є своя столярна майстерня, де він робить дитячі дерев’яні іграшки (які, до речі, часто продає на ярмарках, де представляє свої сири).

 

“Так пройшли мої перші 10 років після університету, народилися діти, час минав. Згодом я втомився від Києва і зрозумів: дітям варто показувати приклад того, як кайфувати від роботи. Тоді я вирішив зайнятися тваринам фермерством, так як”зеленка”- вирощування рослин – мене ніколи не приваблювала. Я купив 80 соток під будинок, почав орендувати 4 га під випас худоби і переїхав в село. Так ферма стала не мрією, а реальністю. а реальність – любов’ю, інакше ніяк”, – говорить Сафронов.

На території ферми Ігор сьогодні живе з сім’єю, худобою і невеликою сироварнею на 200 кг сиру в місяць.

“До нас на літо приїжджають друзі з дітьми та волонтери, вони вчаться доглядати за худобою і сирами. Ми з партнерами залучили невеликий кредит і закупили спочатку дві корови і п’ять кіз. Зараз у нас чотири корови і 40 кіз, а в наступному році плануємо завести 300 кіз і вісім корів і спробувати вирощувати коней і ослів – осляче молоко прекрасно підходить для делікатесних сирів”, – ділиться планами Сафронов.

 

За три роки ферма виробила 5 тонн сиру, було створено 12 швейцарських авторських сирів, рецептуру яких тестували самі, 4 кисломолочних сири і 4 сири з особливою витримкою від 1-2 років. Підприємство потрібно розширювати, для цього потрібна земля, і в умовах, поки не запроваджено ринок землі, фермеру доводиться шукати вихід.

“У наступному році плануємо відкрити магазин в Києві і шукаємо землю для розширення. Також ми в пошуку партнерів. Наша мрія – виростити пшеницю для запашного хліба в сирній заквасці. Для цього потрібна ще земля. Орендувати або кооперуватися? Важливе для мене питання, сподіваюся, вдасться залучити 15-40 сімей до фермерського кооперативу і розвивати агротуризм”, – говорить Ігор.

SEEDS.org.ua за матеріалами Сегодня. 

Leave A Reply

Your email address will not be published.