Червоні абрикоси стають все більш популярними: чим вони відрізняються від жовтих?

0 232

Через популярність червоних абрикос італійська компанія Agricola Guidi розширює виробництво цих кісточкових. Популярні вони не лише в Італії, а й у інших європейських країнах, адже 70% урожаю експортується. Червоні абрикоси відрізняються від жовтих не лише кольором, повідомляє SEEDS.

Наразі Agricola Guidi планує збільшити виробництво незвичних кісточкових у два рази – до 2000 тонн. Червоні абрикоси належать до продукту преміум-класу. Вони у середньому на 35% дорожчі, ніж якісні жовті абрикоси.

Такий нішевий продукт є привабливим для споживача через зовнішній вигляд та через інший смак. До того ж, сезон збору таких кісточкових довший, ніж для абрикос інших сортів, пише AgroTimes.

“Вони покривають весь літній сезон плодами, також червоні абрикоси щонайменше на два-три градуси Брикса солодші, ніж сорти з жовтою м’якоттю. Усі органолептичні властивості залишаються чудовими. Саме тому виробники нарощують виробництво в усіх найбільш сприятливих районах, від півночі до півдня Італії”, – зазначає Мірко Занеллі, директор з продажу компанії-експортера червоних абрикос Apofruit.

Виводять нові сорти абрикос і в Україні. Садівник та фермер з 40-річним досвідом Микола Павлик з міста Борщів (Тернопільська область) займається розведенням абрикос та інших садових культур. У садах свого фермерського господарства «Колінз» крім дерев абрикос та персиків закордонної селекції, він садить сорти, які вивів сам. Микола Павлик – селекціонер чотирьох сортів кущових абрикос.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!