Ціни на виноград в Україні зросли в 1,5 рази

0 440

У січні поточного року виноград став лідером за темпами зростання цін на українському ринку свіжих фруктів. Від середини січня ціни на популярний сорт винограду “Кишмиш” зросли в 1,5 рази. Про це повідомили в департаменті “Аналітика” гуртового ринку “Шувар”.

“Зростання ціни в січні – звичайна ситуація для ринку винограду, при цьому попит на виноград цього сезону помітно збільшився. Підтвердженням цієї інформації є офіційні дані зовнішньої торгівлі, які свідчать про те, що в цьому сезоні Україна вже імпортувала в 1,5 раза більше винограду, ніж рік тому”, – йдеться у повідомленні.

Керівник департаменту “Аналітика” ОРСП “Шувар” Тетяна Гетьман зауважила, що зростання імпорту винограду в цьому сезоні було зафіксоване не тільки в зимовий період, з серпня по листопад, тобто в сезон збирання власного врожаю, зовнішні поставки майже в 2 рази збільшили обсяги.

“Обсяг імпорту в першій половині сезону є рекордним принаймні за останні 5 років. Іншими словами, споживання винограду в країні збільшується – це чудова можливість для українських фермерів, якою поки що користуються імпортери”, – констатувала експерт.

Станом на 22 січня 2020 року в терміналі “Овочі та фрукти” ОРСП “Шувар” столовий виноград пропонується по 60-67 грн/кг (2,31-2,58 EUR/кг). Рік тому виноград також почав дорожчати з середини січня і тенденція до зростання зберігалась до кінця зими. Цього сезону виноград на “Шуварі” пропонується мінімум на 10% дешевше, ніж рік тому, оператори ринку це пов’язують із зростанням обсягів імпорту.

Туреччина залишається головним постачальником винограду до України, з цієї країни завозиться до 80% всього винограду.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Шувар

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!