Фермер з Луганщини вирощує просто неба незвичайні для України рослини

0 1 488

Троїчанин Олексій Бут отримує на своїй земельній ділянці гарні врожаї овочів та фруктів без зайвої хімії. Вже не перший рік фермер вирощує чуфу, гумі, лохину, ягоди годжі, середньоазіатську квасолю “Маш”, чорний кмин, фацелію та амарант.

Сьогодні він розповсюджує свій досвід органічного землеробства серед земляків.

Більше двох років тому Олексій Бут повністю відмовився від м’яса. З того часу на столі у троїчанина овочі та фрукти, а замість м’яса — молочні продукти.

“Вранці перед сніданком з’їдаю столову ложку пророщеної квасолі “Маш”, там багато вітамінів”

Горіхи чуфа не перший рік у раціоні троїцького вегетаріанця, як і квасоля “Маш”. Лохину городник висадив цієї весни та восени. Ця ягідна культура полюбляє кислий грунт, тож придбав торф, назбирав ялинкових голок, раз на тиждень до середини жовтня поливав рослини. Тепер важливо, щоб лохина пережила зиму.

З чуфи, яку теж вирощує сам, робить напій, що нагадує каву, а ще смачну халву. Все, що вирощує на своїй ділянці, йде до столу. Зараз вегетаріанець переймається, де купити трохи насіння цукрового сорго. Мішок коштує близько 200 доларів, а йому потрібно зовсім небагато, щоб висадити у себе на городі та спробувати зібрати.

Ентузіаст вважає, що сьогодні земля, повітря та харчі отруєнні хімією, і це призводить до алергій, онкологічних захворювань та цукрового діабету, тож все більше людей повинні займатися органічним землеробством.

“У мене немає навіть картки у лікарні, я туди не ходжу, немає потреби. Допомагають правильне харчування та праця на свіжому повітрі”

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Троїцьке.City

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано