Фермерами Запоріжжя вперше зібрано врожай рідкої овочевої культури африканського походження

0 934

Родині запорізьких фермерів Сус вдалося зібрати перший урожай бамії — овочевої культури, що походить з Африки.

Світлину з зібраною окрою виклала у мережі Вікторія Сус-Вєрозубова.

Як повідомляється, в їжу вживають стручки бамії. За смаком вони нагадують щось середнє між стручковою квасолею та кабачками. Окра поширена в багатьох кухнях світу, насамперед, у теплих країнах, де її вирощують. Застосовують бамію у кулінарії широко – від салатів і супів до гарнірів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Домашня консервація – успішний бізнес фермерської родини Сус

“Дуже корисно. Легко готується і смачно. Найпростіший рецепт: порізати, трошки обсмажити з помідорами і залити омлетом”, – розповіла Вікторія.

Окрім того, рослина має цілющі властивості: її радять вживати людям, хворим на виразку кишечника та гастрит, відваром із плодів бамії лікують бронхіти.

SEEDS.org.ua за матеріалами #ШОТАМ

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!