Фермери з Івано-Франківщини виготовляють з козячого молока сири та крафтове морозиво

0 921

Десять років тому Ігор Небилович, житель села Рахині, що на Івано-Франківщині, разом із дружиною Оксаною створили невеличку ферму. Купили 10 овець породи німецький меринос для формування стада, кілька маленьких козенят, пише SEEDS.

Поступово господарство розширю­валося. Тепер тут налічується понад 300 кіз альпійської та зааненської породи. Також є вівці – німецькі мериноси. За день на фермі надоюють у середньому до 500 л козячого молока.

Сьогодні фермери виготовляють 14 видів твердих сирів (сім — із козячого та стільки ж — із коров’ячого). Поки що родина корів не утримує, хоча планує в майбутньому. Наразі молоко бере на фермі у Калуському районі.

«За 10 років роботи уподобання споживачів змінилося. Ра­ніше козячий сир на Прикарпатті не користувався великим попитом. А тепер набуває все більшої популярності, адже поживний та смачний», — розповів господар ферми.

Крім твердих сирів, Небиловичі варять і м’який, для грилювання, з пліс­нявою, прованськими травами, кропи­вою, повідомляє Високий замок.

Читайте також: Фермери Тернопільщини успішно займаються малопоширеним в регіоні вівчарством

А віднедавна з козячого молока розпочали виготовляти ще й ексклюзивне морозиво. Щоб товар був якісним, найняли на роботу спеціального технолога та розробили рецептуру. Тепер і сири, і морозиво їх виробництва можна зберігати у морозилці довший час.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!