Конфітури з першоцвітів виготовляє дослідниця української кухні зі Львова

0 258

Давній рецепт конфітури з першоцвітів відновила галицька гастрономічна блогерка та дослідниця української кухні Маріанна Душар (відома як Пані Стефа – ред.).

«Конфітур готувала ще моя бабуся. Солодку начинку з лісових фіалок можна додавати до рогаликів, круасанів і Великодніх пампухів», – пояснила експертка з кулінарії.

За її словами, конфітура з фіалок готується досить просто. З зібраних квітів треба відділити пелюстки від квітколожа, а тоді перетерти їх з цукром у ступці.

«Найкраще в ступці, а не блендером, так суміш не перетвориться в слизьку кашу, а рівномірно розітреться в цукрово-фіалкову пасту. Якщо ступка кам’яна чи порцелянова, то її слід попередньо охолодити в морозильній камері, бо для перетирання пелюстки фіалки не слід перегрівати», – розповіла дослідниця української кухні.

Для збереження кольору жінка використовує цитриновий сік, а для кращого смаку – цитринову цедру і цинамон.

«Цукру треба щонайменше в 2-3 рази більше ніж фіалок. А можна і ще більше, бо головна суть цієї конфітури – зберегти запах і колір квітів, бо смак даватиме саме цукор і цитриновий сік», – додала вона.

Зберігати фіалкову конфітуру треба в холодильнику в щільно закритій скляній банці.

 

SEEDS.org.ua за інформацією Укрінформу

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!