Консервований органічний борщ з України почала купувати Європа

1 1 171

Компанія «Стодола» з міста Первомайська Миколаївської області поставила на экспорт в ЄС серед інших овочевих консервів власного виробництва і консервований органічний борщ.

Цього року його продаватимуть не тільки за кордоном, а й в українських супермаркетах. Про це розповів власник бізнесу Ян Осторовський.

«На умовах волонтерства ми концентрований борщ в банках постачали на фронт. Долив окропу – і можна їсти. У мирних умовах це зручно для тих, хто не має часу чи можливості готувати. Відтоді ми вдосконалили рецепт і відправляємо борщ у банках на експорт. Його треба лише підігріти», – розповідає Ян Островський.

М’ясо для приготування концентрованого борщу не використовують.



«Це вегетаріанська версія. Прихильники органік рідко споживають продукти тваринного походження, – пояснив власник підприємства. – До того ж використання м’яса, ще й органічного, ускладнило б виробництво та його сертифікацію. Споживачі можуть долити бульйон до нашого борщу самі».

Підприємство планує змінити упаковку консервованого борщу з банок на реторт-пакети. А також розпочати постачання борщу від «Стодоли» і в українські мережі супермаркетів.

 

SEEDS.org.ua за інформацією AgroTimes

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
1 Comment
  1. Старый жук пише

    Я думаю это нужно как-то запретить, если мы уж говорим о национальном блюде, то в консервах слово БОРЩ, это только маркетинг ибо там никакого настоящего борща быть не может и это дискредитируют блюдо (кто ел в армии консервированную картошку, тот поймет)

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!