Лохину з ароматом персика вивели у США

0 558

Відтепер у США можна спробувати лохину із запахом персика. Такий сорт ягоди вивели селекціонери компанії Fall Creek Farm & Nursery. Новий вид лохини називається PeachyBlue (‘ZF08-029’), повідомляє SEEDS.

Сорт “персикової” ягоди середньоранній. Він характеризується високою врожайністю та великим розміром ягід (у середньому 16 – 18 міліметрів), повідомляє AgroTimes. Така лохина пристосована до вирощування в умовах північних гірських регіонів, витримує суворі зими та стійка до температури -20 градусів та навіть нижче. Персиковий у ягоди не лише запах – вона має і нотки смаку персика.

Наразі лохину PeachyBlue не вирощують у промислових масштабах. Компанія Fall Creek Farm & Nursery продає обмежену кількість саджанців. Ягоду переважно вирощують дрібні комерційні виробники.

Нагадаємо, в Україні вже цього року з’явиться крафтове вино з лохини. Лохинове ігристе має міцність 7 градусів. Це не настоянка, а справжнє сухе вино.

Читайте також: Крафтове вино будуть виробляти з лохини, вирощеної фермерами на Київщині

Першу партію сухого ігристого вина з органічної лохини виготовлять в Україні цього року. Ідея створити крафтовий напій з’явилась завдяки співпраці виробничого кооперативу «Ягідки» (ТМ BigBlue), що вирощує лохину на Київщині, та виробника сидру під торговельною маркою BerryLand. Цього року виробництво напою буде лімітованим – планується випустити лише 200 пляшок ігристого. Наступного ж року почнеться виробництво лохинового вина у промислових масштабах, зазначили у СВК «Ягідки».

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!