На фестивалі під Черніговом обрали найкращий український борщ

0 120

У селі Городище Коропського району лише три роки тому започаткували свято борщу. Нині воно перетворилося на справжній гастрономічно-пісенний фестиваль “Варись, варись, борщику!”.

На фестиваль зібралися команди куховарів, кожна з яких презентувала свій борщ. Члени журі оцінювали і презентацію, і саму страву. Перше місце за найкращий смак отримали господині із села Лукнів, друге — за креативну презентацію та незвичайний борщ — колектив “Яблунька” з Кролевця Сумської області.

Презентувала свій борщ і Махпуба, азербайджанка, яка вже понад двадцять років живе в Городищі. Вона розповіла, що ця страва в неї з українських продуктів з азербайджанською душею. Каже, що особливого смаку надають спеції та духмяні трави.

Хлопці, Володимир та Богдан, готували свій борщ для тещі. Один казав, що страва вийде гарною, якщо готувати її з любов’ю, а другий — що слід додати трішки “перчику”. Проте борщ у них вийшов смачний і отримав особливий приз журі.

“У нас село маленьке — має кілька сотень жителів. Директор Будинку культури запропонувала провести свято борщу. Воно вийшло таке домашнє. Зібралися односельці, варили борщ, смажили млинці. Додавали колориту виступи місцевих колективів, конкурси між господинями: хто краще капусту пошинкує, хто буряк-картоплю швидше почистить — усі присутні були залучені в процес…”, – згадує історію започаткування свята староста Городищенського старостинського округу Наталія Андрущенко.

SEEDS.org.ua за інформацією Голосу України

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано