На Тернопільщині молодий підприємець розвиває сироваріння на грант від МХП

0 564

Сироварня створена у селі Урмань Бережанського району Тернопільської області. Тут молодий підприємець Василь Чайківський впровадив технологію виготовлення сиру швейцарської якості «грюєр». Кошти на розвиток сироварні він отримав від агроіндустріального холдингу МХП як переможець конкурсу «Село: Кроки до розвитку». Так було отримано 50 тис грн на розвиток бізнесу. Про це повідомляє MilkUA.info.

Юнак навчався сироварінню в Австрії, на спеціальних курсах, а у найближчих планах − створення власної торгової марки «Сироварня Чайковського».

Сьогодні на сільській сироварні виготовляється Грюєр − традиційний швейцарський твердий жовтий сир щільної структури і у вигляді величезних голів з темною скоринкою та приємним квітково-горіховим ароматом. Як розповів господар підприємства, такий сир можна виготовити тільки з молока, яке стояло на повітрі не більше двох годин після доїння. Якщо зварити сир з відстояного молока, то готовий продукт буде схожий на губку, і він вже нікуди не годиться.

Молоко для виробництва своєї продукції Василь Чайківський купує в односельців за дещо вищою ціною аніж заготівельники − так вдається забезпечити підприємство достатньою кількістю сировини.

Цікаво, що диплом сировара, отриманий в Австрії, дозволяє працювати у Швейцарії, де більш високооплачувана робота. Проте юнак вирішив відкрити власну справу у себе вдома.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!