На Херсонщині збирають по 2 врожаї на рік нового сорту фіолетової картоплі

0 2 711

Зараз на Херсонщині в тренді аж ніяк не звичайна картопля, яка всередині має біле чи жовте забарвлення. “Другий хліб” може бути і більш екзотичної забарвлення – переконані місцеві фермери.

Картопля може бути навіть чорно-фіолетовою, як новий сорт “Солоха”, виведений селекціонерами Інституту картоплярства на Київщині.

Цей сорт відмінно приживається в південній Україні, даючи по 40 т з гектара і по 2 врожаї на рік.

Така незвичайна картопля і смак має більш тонкий, і розварюється добре, тому так цінюється українськими рестораторами.

Картопля з червоною, синьою або фіолетовою м’якоттю має в шість-сім разів більший антиоксидантний потенціал традиційних бульб. Вітчизняні агрономи стверджують, що він навіть більший, ніж у моркви, цибулі та білого перцю.

За даними дослідників, в цій картоплі міститься в чотири рази більше таких антиоксидантів, як зеаксантин і лютеїн, ніж в бульбах з білою або жовтою серединою.

А ще, такі плоди багаті на пігмент антоціан, зберігають колір навіть після теплової обробки: їх можна смажити, використовувати для приготування пюре та інших страв.

Саме антоціани забезпечують інтенсивне фіолетове забарвлення баклажана, темного винограду, ожини та чорниці. Цей пігмент, як вважається, є сильним антиоксидантом і оздоровлює кровоносну систему.

Страви з кольорового картоплі готують так само, як і з картоплі зі звичним забарвленням.

Найбільш популярні сорти: Congo, Blaue Hindelbank, All Blue, Red Pearl, Purple Peruvian, Alaska Sweetheart, Cranberry Red.

До того ж, деякі кольорові сорти можна їсти сирими.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Kherson.net.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано