Новий цех з виробництва сиру відкрили на Конотопщині

0 811

На Конотопщині відкрили новий сучасний цех з виробництва сиру. За добу цех переробляє 1 тонну молока, загалом потужність підприємства розрахована на 3 тонни молока за добу, повідомила Конотопська райдержадміністрація.

На підприємстві відмовились від стабілізаційних систем та ароматизаторів. Виробляють сири, сирно-молочну продукцію, молоко, йогурт, сметану, кисломолочний сир, вершки, масло, розповіла технолог цеху з виробництва сиру Оксана Кривенко.

“Подія є важливим кроком в розвитку сільських територій, адже відкриття таких підприємств сприяє розвитку бізнесу на селі, створенню нових робочих місць, сир та сирно-молочну продукцію вироблятимуть з високоякісного молока, яке цеху поставляє відоме на Конотопщині підприємство ПрАТ “Р-п “Шевченківський” тому в користі і безпечності продукції можна не сумніватись”, – зазначив голова районної ради Анатолій Боярчук.

Виробництво сиру на сироварні максимально автоматизоване. Молоко, що поступає до сироварні від виробника молочної сировини проходить підігрів, пастеризацію, охолодження до температури заквашення.

Пастеризація молока автоматизована та вираховується до секунд, для того, щоб продукт не втрачав оригінальних смакових якостей. Потім сир потрапляє на пресування, а після цього поступає у солільний басейн, а потім направляється в камеру дозрівання, де протягом 1 місяця дозріває, після дегустації сир переносять у склад готової продукції, а звідти він вже йде на реалізацію.

В новому цеху планують виготовляти сир і з 2, 6 місячним та річним терміном дозрівання.

 

SEEDS.org.ua   

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!