Одеські черниці поділилися секретами випічки святкових пасок

0 101

Напередодні Великодня черниці Свято-Архангело-Михайлівського жіночого монастиря в відео поділилися з одеситами секретами випічки святкових пасок. Головне, як кажуть в обителі, робити все з любов’ю і молитвою.

Після молитви і благословення священика черниці замішують тісто за старовинним рецептом, використовуючи тільки домашні продукти.


«Цей рецепт прийшов до нас від наших далеких предків. З домашніх яєць, молока все виходить набагато смачніше. Додаємо в випічку родзинки, а для аромату – цедру і ваніль», – розповіла послушниця Олена в відео, розміщеному на сайті монастиря.

Потім послушниці приступають до формування тіста, яке чудово пахне лимоном, ваніллю і здобою. Живе дріжджове тісто підходить в формочках буквально на очах, а потім його ставлять в піч. Там паски періодично повертають, щоб вони рівномірно пропеклися. Готовим дають трохи охолонути, потім фарбують верхівки білою глазур’ю і посипають різнобарвними їстівними прикрасами.

У зв’язку з пандемією черниці суворо дотримуються карантинних правил: роботу проводять в захисних масках, дезінфікують всі поверхні.

Печуть по тисячі пасок в день протягом усього великоднього тижня. Щорічно виготовляють їх понад 10 тисяч і віддають нужденним в притулки, госпіталі, в’язниці та будинки милосердя.

 

SEEDS.org.ua за інформацією Одессит

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!