Органічні персики вирощують фермери Одещини

0 503

Фермерське господарство “Оксана” з Одеської області вже 3 роки вирощує в своїх садах персики за органічною технологією. Однак така технологія дорого коштує господарству – передбачає зниження врожайності в господарстві, іноді до 30 відсотків.

Наразі фермери вивчають нову методику, “приміряють” органічний підхід у своєму господарстві, рахують врожайність і потенційні доходи в разі офіційного переходу на органіку. Однак поки що отримувати органік-сертифікат в господарстві не поспішають, пише на своїй сторінці у Facebook Український проект бізнес-розвитку плодоовочівництва.

“Використовуємо тільки органічні засоби захисту японського і австрійського виробництва, вони показують себе добре, – каже Оксана Салун-Саламаха. – Органічне вирощування передбачає зниження врожайності, і це нормально. У нас в господарстві ця цифра досягла 30 відсотків”.

Минулого тижня в господарстві почався збір персиків. Тут вирощують одразу кілька сортів персиків: Кардинал, Ред Хевен, Молдова. А ось від ранніх сортів у господарстві відмовилися – занадто великі втрати через нестійкі погодні умови.

 

SEEDS.org.ua   

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано