Переробка винограду впала до рекордно низьких показників за всю історію України

1 515

В Україні продовжує зростати культура споживання вина. За даними Державної митної служби, у 2020 році Україна імпортувала вин на загальну суму в 179,25 млн $, що на 32,45 млн $ більше ніж минулого року, повідомляє Ukrainian Agribusiness Club.

Водночас спостерігається негативна тенденція до зниження виробництва та внутрішньої переробки. У 2020 році виробництво винограду знизилось на 97 тис. до рекордно низького рівня в 269 тис. тонн, переробка знизилась майже вдвічі у порівнянні до минулого року та склала всього 75 тис. т, що також є рекордно низьким показником за всю історію нашої країни. І це не всі невтішні «винні рекорди» цього року.

Вина вітчизняного виробництва активно заміщаються імпортними. Від’ємне сальдо зовнішньої торгівлі виноградними винами критично зросло за останні роки та склало 166,2 млн $.

Основними країнами імпортерами стали:

  • Італія – 28,9 млн $ (33 % в загальній структурі імпорту),
  • Франція – 27,5 млн $ (15%)
  • Грузія –24,6 млн $ (14%).

Враховуючи те, що з 1 січня 2021 р. запроваджено нульове мито на імпорт вина з Європейського Союзу, яке буде діяти наступні 7 років, кардинальних змін у структурі імпорту не уникнути.

 

SEEDS.org.ua за інформацією УКАБ

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
1 Comment
  1. Александр пише

    это не повышение культуры употребления, это повышение цены и увеличение потребления порошкового дешевого суррогата или импортных вин. Эвропа!

Відповісти Александр
Відмінити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!