Під Житомиром вирощують екологічно чисті ягоди за практикою органічного землеробства

0 621

Напрямок садівництва та ягідництва планує надалі розвивати українська компанія “Кусто Агро”. Про це повідомила директор “Альфабет Агро” Тетяна Резоненко.

“Підприємство “Альфабет Агро”, яке входить до “Кусто Агро” вирощує ягоди на Житомирщині — екологічно чисті, за практикою органічного землеробства, та на Вінниччині — за типовим принципом вирощування. Під ці культури відведено 220 га”, — розповіли у компанії.

Уточнюється, що на Житомирщині селах Володимирівка та Суємці “Альфабет Агро” будуть вирощувати полуницю та смородину.

“Ще один фактор — вдале розташування водойм, оскільки ці культури вимагають значної кількості поливів”, — зазначили в “Кусто Агро”.

Крім того зазначається, що ягоди “Альфабет Агро” відповідають усім вимогам і пройшли випробування Держстандарту.

“Підприємство планує вирощувати полуницю по трьох циклах протягом 15 років, смородину — 10 років, вишню — 15 років. Планові показники та технологію вирощування затвердили провідні спеціалісти агрономічної, інженерної та економічної служб “Альфабет Агро”. Продаватимуть як свіжу ягоду, так і заморожену”, — додали в компанії.

У 2020 р. “Альфабет Агро” планує залучити до збору врожаю ягід близько півтисячі людей. Також компанія має домовленості із Баранівською ОТГ та Калинівським центром зайнятості.

“Минулого року підприємство закупило імпортні садженці, які дали можливість отримати хороший урожай. Більша частина врожаю пішла на заморозку, яку провели на Вінницькому підприємстві Fruktona VN, а також реалізували на внутрішньому ринку та серед працівників компанії. У 2020 році “Кусто Агро” розпочне експортувати свою продукцію”, — підсумували у компанії.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією  AgroPortal.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано