Підприємець з Черкащини виробляє 14 різновидів рослинних олій

0 1 126

Олія – не тільки незамінний на кухні продукт, а й безцінні ліки. У цьому не сумнівається засновник торгової марки “Соняшки” Анатолій Тупицький з Черкащини, який випускає 14 видів різних рослинних олій. Про дрібні секрети рецептури Анатолій розповів в невеличкому інтерв’ю для SEEDS.


– Як давно Ви випускаєте олії?

– Оліями я почав займатися більше 6 років. Однак спочатку це був тільки соняшник – весь інший асортимент з’явився протягом 2 останніх років.

Спочатку з’явилася гарбузова олія, її ефективність я випробував на власному досвіді. Потім розторопша і всі інші … Кожне масло лікує більше 10 хвороб. Найбільшу кількість захворювань, приблизно 16 найменувань, лікує чорний кмин.

Поки така олія у мене найдорожча. Було б непогано, якби у нас, в Україні, почали вирощувати таку рослину, як чорний кмин. Тоді б і ціни можна було зробити значно менше.



– А де ж ви купуєте насіння для своїх олій?

– Єгипет чи Індія. Але гарбуз, соняшник (не весь) і волоський горіх я вирощую сам. Решту доводиться купувати.

– Скільки зараз різновидів олій Ви випускаєте?

– Всього 14 видів, але я прагну випускати більше. Всі рецепти у мене особливі.

Я вивчаю технологію, але в процесі виробництва пробних партій я змінюю трохи рецептуру, при цьому нічого не додаючи – тільки чистий продукт.

Всього 3 види олії я роблю на основі соняшникової холодного віджиму: амарантову, з виноградних кісточок і часникову. Обладнання для виробництва цих олій у мене поки немає.

Але якщо в амаранті і кісточках винограду масло присутнє, то в часнику його немає. Тому я придумав таку особливу технологію – соняшникова олія витягує всі корисні речовини з часнику. Я називаю цей продукт “витяжка”.



– Хто купує таку часникову олію?

– Прості люди. Для заправки салату, щоб не чистити часник. Так би мовити “два в одному”.

– Багато конкурентів в цьому бізнесі в Україні?

– Є, звичайно ж. Але всі олії різні – все залежить від самого виробника. І якість і смак. Головне витримувати потрібну температуру.

Я роблю масло виключно за технологією. Перед початком виробництва вивчаю технологію виробництва, роблю експерименти, і тільки потім починається випуск.

Наприклад, соняшникова олія. Багато виробників переконують, що осад в маслі – це корисно. Але я готовий з ними сперечатися про це. Легке помутніння дозволяється, але не осад.

 

Людмила КАЛИТА, SEEDS.org.ua   

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!