Проблема тари залишається досить гострою для українських ягідників

0 466

Незважаючи на стрімкий розвиток ягідного сектору України, фермери все ще відчувають дефіцит якісної тари. Про це йдеться в матеріалі «Картонна кара: чому упаковка стає проблемою для українських виробників агропродукції» ІА Агравери.

За словами фермерів, які коментували ситуацію, проблема тари залишається досить гострою з кількох причин. Зокрема, деякі підприємства заявляють, що виробництво тієї ж пластикової тари для ягоди вони вважають нерентабельним незважаючи на зростання даного сектора, аргументуючи свою думку сезонністю продукції.

У той же час, багато хто з тих підприємств, які все ж пропонують подібну тару, нерідко не дотримуються умови, а головне – терміни поставок, що може бути критичним в період активного збору врожаю.

«Немає ніякої культури бізнесу, немає графіка поставок. Це особливо відчутно в сезон, коли від наявності тари залежать твої поставки ягоди клієнтам. В результаті це все перетворюється на справжній квест! А при цьому також врахуйте ротацію компаній-одноденок і їх працівників, повну безвідповідальність і ви отримаєте повну картину стану сектора», – каже Ярослав Мовчун, власник ягідної ферми «Озеряна».

Більш того, якість упаковки українського виробництва, м’яко кажучи, залишає бажати кращого. За словами Євгена Харлана, директора компанії «Нікдарія» (ТМ “iBerry”), вона не витримує транспортування, а ящики відразу «складаються» під тиском ягід, що є неприпустимим з огляду на делікатність продукції.

Варто відзначити, що саме проблема в секторі упаковки і тари стануть однією з головних тем десятої міжнародної конференції «Ягоди України-2019: заморозка і свіжий ринок», яка відбудеться 21-22 травня в Києві. В рамках заходу своє бачення виходу ситуації представлять як самі фермери, так і представники великих підприємств з виробництва тари.

SEEDS.org.ua за матеріалами EastFruit

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано