Проривні технології в агріфуд для бізнесу від Патріка Ван Ден Дуіна

0 55

У суботу, 19 січня 2019 року, відбулась відкрита подія від UFV “Агрітренди майбутнього від Патріка Ван Ден Дуіна”. Подробиці читайте на SEEDS. 

Основний меседж: “Проривні технології у агріфуд – яким чином вони здатні змінити ведення агробізнесу, ринки та споживацьку поведінку?”

Декілька тез спікера:

У сфері здоров’я, демографічних змін та добробуту:

  • біоінформатика та дизайн продуктів харчування дозволять створювати індивідуальні продукти харчування, що полегшить дотримання здорової дієти;

  • персоналізація продуктів харчування зробить важливий внесок у підвищення добробуту;

  • тенденція до зростання урбанізації може стати стимулом для розвитку вертикальних ферм, що дозволяє людям брати участь у більш ефективному виробництві продуктів харчування.

Безпечна, чиста та ефективна енергія:

  • біоінформатика та IT у сільському господарстві можуть допомогти зробити виробництво продуктів харчування більш ефективним і таким чином зменшити екологічні наслідки від господарської діяльності;

  • генетика, синтетична біологія та дизайн їжі можуть зробити аграрний сектор менш «природним» і таким чином може зменшити навантаження на навколишнє середовище;

  • (нові) технології, такі як сонячна енергія, енергія вітру або енергія з біопалива та водоростей, можуть надати сільськогосподарському сектору можливість бути виробником енергії.

Високий потенціал для того, щоб стати проривними мають наступні технології:

  • біоінформатика, інтелектуальне землеробство, синтетична біологія, дизайн харчових продуктів, альтернативні джерела протеїнів (заміна тваринного білка рослинним).

Більш низький потенціал для того, щоб стати проривом мають наступні технології:

  • вертикальні ферми, аквакультура, технології виготовлення продуктів із довгим терміном зберігання (консервування).

Катерина Звєрєва, SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано