Равликова ферма: чим годують молюсків та з чим їх їдять

0 97

Равликовий бізнес Ростислава Ребця почався з новин – він прочитав публікацію про експорт черевоногих з України та вирішив, що це може стати прибутковим бізнесом. Саме тому в 2016 році разом з батьком та другом Ростислав заснував равликову ферму на Київщині, повідомляє SEEDS.

Нове господарство швидко розвинулось. До пандемії ферма експортувала равликів до Литви та Франції. Після закриття кордонів Ростислав Ребець переорієнтував бізнес на внутрішній ринок.

Чим годують равликів?

Перед тим, як виставити дошки з равликами на поле, фермер засіває його ріпаком. Це і буде їжею для черевоногих. На полі равлики ростуть до середини вересня. Саме тоді приходить час “збирати урожай”.

Маточне поголів’я молюсків живе у спеціальних приміщеннях – теплицях, де підтримується стала температура, рівень вологості, освітлення та застосовується полив. Тут равликів годують комбікормом з семи злакових культур (пшениця, кукурудза, ячмінь та ін.).

Як приготувати равлика?

Одним з класичних рецептів є Фарширований равлик по-бургундськи. Равликів варять, виймають з мушлі. Далі готують соус – потрібно змішати часник, вершкове масло, петрушку, цибулю-порей. Мясо равлика повертають в мушлю разом з соусом. Страву можна спожити одразу або заморозити – саме в такому (замороженому) вигляді молюски частіше за все надходять у продаж.

Равлики з соусом добре комбінуються з білим сухим вином та підсушеним білим хлібом. Равлика просто перекладають з мушлі на багет – і смачного!

SEEDS за матеріалами Ранок з Інтером

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!