Родина з Черкащини вирощує груші, зайві фрукти переробляють на сік
Сім’я зі Звенигородки, що на Черкащині, займається вирощуванням груш. Почали вони з кількох тисяч саджанців у 2013 році, а зараз мають 35 тисяч дерев і збирають близько 200 тонн урожаю, пише SEEDS.
Зі слів Юлії Петрової, розпочали цей бізнес, бо хотіли мати власні фрукти та працювати на своїй землі. Фермерка додала, що вони з чоловіком не мали ані спеціальної освіти, ані досвіду в сільському господарстві, але їхня любов до цієї праці і поради від батька чоловіка допомогли їм почати.
Наразі у фермерів ростуть чотири сорти груш. Щоб отримати гарний врожай фермери «залучають до роботи» бджіл та джмелів. Довелося фермерам стикнутися і з певними проблемами, зокрема шкідниками та зміною клімату, але всі ці негаразди вдалося успішно подолати, повідомляє INKORR.
Читайте також: Цьогоріч садівники України очікують на щедрий врожай яблук
За словами Юлії, урожай збирають вони разом з друзями та переробляють зайві фрукти на сік. Робота в саду для них – не тільки бізнес, а й спосіб розслаблення. Фермери мріють, щоб українські діти споживали власні продукти та не залежали від імпорту.
В Україні працює Унікальна освітня платформа для фахівців агробізнесу!
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!