Розвиток крафтового виробництва на Херсонщині

0 896

Херсонщина є одночасно і аграрним, і туристичним регіоном, тому виробництво сирів, вина, варення, пива, чаю чи солодощів — перспективний напрям для області. У Департаменті культури, курортів і туризму облдержадміністрації та Департаменті агропромислового розвитку розглянули питання розвитку області. Подробиці читайте на SEEDS.

В Херсоні представники Департаменту агропромислового розвитку та Департаменту культури, курортів і туризму облдержадміністрації обговорили напрямки співпраці щодо розвитку агротуризму в області. Разом дійшли висновку про існування у краї передумов для започаткування крафтового виробництва. Така продукція — не масовий товар, а створена конкретним виробником, як правило, у конкретній місцевості. Під час засідання були озвучені різні варіанти співпраці двох департаментів, зокрема обговорювали створення агротуристичної карти області. На неї нанесуть існуючі агропромислові об’єкти, які можуть зацікавити туристів, а також здійснюватиметься пошук агропідприємств вздовж туристичних маршрутів, які бажають створити об’єкт крафтового виробництва.

Голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв зазначив, що особистим селянським господарствам надаватиметься допомога у придбанні необхідного обладнання для запуску крафтового виробництва, принаймні по одному господарству в кожному районі. Також забезпечать консультаційний супровід агровиробників та представників місцевих громад, які мають цікаві ідеї з виробництва крафтової продукції, і всіх, хто хоче реалізувати такі проекти на базі свого підприємства або ОТГ.

SEEDS  за матеріалами УрядовийКур’єр

Leave A Reply

Your email address will not be published.