Шоколад на меду – дивовижний рецепт майстрині з Ніжина

1 1 156

Шоколад без цукру вже давно не тільки реальність, а й популярний самаколик української майстрині Оксани Труш, засновниці бренду Жу-жу shop з Ніжина. Замість цукру вона використовує не менш солодкий, але набагато корисніший мед!

Чому саме цей солодкий інгредієнт став частиною шоколадних рецептів пані Оксани і який шоколад смакує найбільше українським покупцям, майстриня розповіла в невеличкому інтерв’ю для SEEDS.

– Невже у вашому шоколаді цукру немає зовсім?

– Зовсім. Тільки мед. У нас своя власна сертифікована пасіка. А ще у нас маленькі діти, і ми хотіли, щоб вони мали змогу їсти не тільки звичні магазинні смаколики, але і щось солодке та корисне. З цього і народилася ідея створити шоколад без цукру.

Ми стали шукати рецепти. Дізналися про шоколад на меду і подумали: варто спробували. Далі довго експериментували – рецептів існує безліч, однак ідеальне співвідношення інгредієнтів вдалось відшукати тільки під час тривалих експериментів.

У нас не тільки мед свій. Ми навіть ягоди для шоколаду сушимо самі.

– Скільки зазвичай різновиду шоколаду маєте в асортименті?

– Більше десяти. Щойно з’являються сезонні ягоди, асортимент розширюється часом і до 15-и видів.

– Який шоколад сьогодні найпопулярніший?

– З сушеною вишнею. Навіть не куштуючи, більшість покупців сьогодні обирають саме такий шоколад. Дітям до смаку з журавлиною. Чоловіки чомусь люблять з перцем чилі та солоненькими фісташками. Особисто я люблю з кунжутом.

Я завжди рекомендую покупцям шоколад з ягодами. В ягодах є та сама кислинка, яка дуже цікаво відтіняє смак самого шоколаду.

А ще у нас є чисто чорний шоколад і шоколад без глютену. Наш шоколад частенько замовляють магазини, які орієнтуються на суто веганське харчування, оскільки він без рослинних жирів.

– Як Вам вдається зберігати такий шоколад?

– Стандартний термін зберігання шоколаду – півроку. Без всяких консервантів. В ідеалі шоколад рекомендують зберігати за температури від +10 до +18. Єдине, чого не любить шоколад – це перепади температури.

У нас є спеціальний холодильник, в якому ми зберігаємо весь свій шоколад. Часто виготовляємо шоколад на замовлення – тоді клієнти отримують одразу партію свіжого шоколаду.

Чим свіжіший шоколад – тим він смачніший. Однак протягом півроку його смакові якості глобально не змінюються.

– Хто і де купує ваш шоколад?

– Кав’ярні. В Ніжині, в Києві та Чернігові є кав’ярні з якими ми співпрацюємо.

– Чи багато людей задіяні у виробничому процесі?

– З сушкою і підготовкою ягід допомагають батьки, з пакуванням – чоловік. Шоколад роблю сама. Поки що в помічниках потреби немає.

Виготовляємо вдома, для цього є окреме спеціальне приміщення. Під шоколад великої площі не потрібно. Потрібна адекватна реакція – какао-продукти неможна перегрівати і шоколад потрібно швидко охолоджувати.

– Пам’ятаєте, з чого все починалося?

– У нас сімейна пасіка, ми часто готували до ярмарок різні медові продукти. Якось прийшла ідея зробити ще й шоколад.

Я пам’ятаю свою першу ярмарку. Свої перші плиток 20 шоколаду робила тижнів зо два. Я страшенно хвилювалася, а потім всі ті плитки продались за якісь лічені години.

Згодом люди поверталися і запитували ще. Вирішили робити більше. Так і розпочалася історія шоколаду, який згодом став брендом Жу-жу shop.

 

Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
1 Comment
  1. Юрій пише

    Ой не смішіть! )) Як може бути мед без цукру, якщо мед – цукристий продукт? Чисто маркетинговий хід для покупців які не мають повного уявлення про мед.

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!