Сир, що купається у вині: унікальні продукти виготовляє подружжя із Запорізької області

0 402

М’який з пліснявою, твердий, копчений сир, а ще сир, що “купається” у вині – такі крафтові продукти виробляє сироварня “Ліхтенфельд” із Запорізької області. Це сімейний бізнес Христини Черномаз та Володимира Мінка. Заради власної мрії, варити сир, подружжя переїхало з міста в село, повідомляє SEEDS.

Ідея відкрити власний бізнес у Христини та Володимира з’явилася після того, як вони протягом тижня жили на фермі у сировара Олександра Доброжанського в Одеській області. Саме там подружжя отримало перші знання з сироваріння.

Майбутні сировари переїхали з Мелітополя до села Спаське Мелітопольського району. Там облаштували виробництво. Спочатку переробляли 60 літрів молока на день, зараз збільшили обсяги до 100 літрів. Сири варять з коров’ячого молока, яке закуповують у місцевих селян.

Христина та Володимир продають свою продукцію під торговельною маркою “Органічна ферма “Ліхтенфельд” Ліхтенфельд з німецької перекладається як “ясне поле”). Це три види м’яких сирів з пліснявою та 6 видів твердих сирів. Сировари взяли за основу старовинні європейські рецепти та дещо змінили їх – так з’явилися унікальні продукти.

Свої сири подружжя презентувало у вересні під час фестивалю Local Farmer Fest у Бердянську, який відбувся за сприяння Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” (Проєкт USAID).

Сир, що купається у вині

“Усі наші сири – натуральні, з коров’ячого молока. Продаємо їх усі за ціною 370 гривень за кілограм. Деякі з них витримані у домашньому вині кілька місяців, мають чудову скоринку та насичений аромат. У нас є сир, якому один рік – це “Вайнекаас”. Це сир, у якому є суміш білої та синьої плісняви, має дуже насичений смак, пів року визріває, потім “купається” два тижні у червоному сухому вині. На фестивалі у Бердянську ми продали кілька голівок, поціновувачі такого сиру питали саме його. Сир “Рамзес” має вісім місяців витримки, пів року він визріває, потім два тижні коптимо його на вишневих та яблуневих гілках, виходить дуже яскравий смак та красива скоринка”, – розповідає Христина Черномаз.

Нагадаємо, 27 жовтня на конференції «From Local to Global: суперфуди, технології, ринки» відбудуться виступи фермерів крафтовиків щодо суперпродуктів та унікальних нішевих ідей, які вже втілили у життя укоаїнські сировари, медовики та виробники вина.

Зареєструватися на конференцію можна тут.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!