Спельта – давня зернова родом із Альп

0 248

Чи чули Ви колись про таку зернову культуру, як спельта? Кажуть, що спельта була дуже поширена на світанку людської цивілізації зернова культура. Найбільш давні знахідки спельти датуються 2 тисячоліттям до н. е. і розташовані на території Швейцарських та Італійських Альп.

На виставці WorldFood Ukraine ТМ “Зелений Млин” була представлена ця давня зернова культура, а представник компанії поділився інформацією про спельту з проектом “Вони годують Україну”.

Виявилося, що спельту перестали вирощувати ще у XVIII столітті, адже це дуже примхлива культура, що не дає подвійного врожаю на зразок пшениці. Проте завдяки в тому, що в колоску спельти міститься 2 зерна вона сама себе захищає від грибкових захворювань. В той же час спельта не буде рости на землі, що перенасичена хімічними добривами.

“В Україні її вирощують, але поки що дуже мало”,- зазначив представник “Зеленого Млина”.

Детальніше дивіться у відеосюжеті проекту “Вони годують Україну”.

Спельта: стан в Україні

Сонячного дня, любі!На виставці WorldFood Ukraine нас зацікавив стенд ТМ "Зелений Млин". І не випадково, адже там нам розповіли про…СПЕЛЬТУ.Кажуть, що спельта – була дуже поширена на світанку людської цивілізації зернова культура. Найбільш давні знахідки спельти датуються 2 тисячоліттям до н. е. і розташовані на території Швейцарських та Італійських Альп.А яка ситуація зараз з цією культурою – дивіться у відео Вони годують УкраїнуSeeds Спельта Органічна Україна Зелений кит. Буфет здорової їжі. Спельта Спельтовi продукти #вгу #вонигодуютьУкраїну #seedsorgua Катерина Зверева (Katerina Zvereva) Катерина Дьяченко (Kateryna Dyachenko)

Gepostet von Вони годують Україну am Mittwoch, 31. Oktober 2018

Leave A Reply

Your email address will not be published.