Страшенно смачно: дивовижні крафтові настоянки українських майстрів

0 1 146

Є напої, які запам’ятовуєш з першого ковтка. Крафтові настоянки компанії “Смачні потоки” запам’ятовуєш з першого погляду – таку пляшечку забути важко. І тільки потім, спробувавши вміст “страшної” тари, розумієш, що він також залишиться незабутнім. Хто створює рецепти смачних настоянок, і звідки з’явилися такі незвичайні пляшки для них, в ексклюзивному інтерв’ю для seeds розповіла маркетолог компанії Аліса Бірюкова.


– З чого все починалося?

– Починалося з того, що фермерство нашої бабусі розрослося настільки, що вона зрозуміла – на продаж сирого матеріалу, тобто ягід, її вже не вистачає.

Тоді ми вирішили зробити щось інше, цікавіше. Почали варити різні ягідні варення, соуси. Чим займаємося вже два роки.

Алкоголь (крафтові настоянки) з’явився пізніше – тільки в цьому сезоні. Хоч і з’явилися вони пізніше – але стали помітним лідером серед продукції.

– Скільки різновидів випускаєте?

– Майже два десятка.

– Хто винахідник рецептів?

– Наш шеф-кухар – мій брат. Він навчався в кулінарній академії Італії, зараз приїхав до України творити. Сам все придумує.

Як колишній професійний кухар завжди буду говорити, що у мого брата неймовірний талант. Він завжди створює такі комбінації смаку, які б мені ніколи не прийшли в голову.

– Що ж саме незвичайне серед ваших настоянок?

– Перець халапеньо з кактусом (на якому робиться текіла). Або чорниця з перцем, або ж шоколад-чилі.

– А що з власних творінь любить брат?

– У нього немає фаворитів. Він любить кожну свою настоянку, як своє мале дитя, яку придумав, виплекав, поставив на ноги (у виробництво).

– Тоді яка з ваших настоянок найбільше припала до смаку покупцям?

– Все дуже залежить від самих покупців. Сьогодні серед лідерів “Лімончелла”, “Вишня-віскі”, “Ірландська іриска”.

– Задовго до самої дегустації настоянок увагу багатьох покупців приваблює досить незвичайна пляшка. Хто придумав таку тару?

– Спецзамовлення. Спеціально для нас виробляють. Мама якось знайшла на одному з виробництв – тепер ми у них оптом все замовляємо.

– Наскільки ж великий обсяг вашого виробництва?

– Насправді невеликий. Він не виходить за рамки крафтового виробництва. Це принципова позиція брата. Якщо виходити на великі магазини, супермаркети, знизяться і якість, і ціна. Тому ми вважаємо за краще залишатися в такому форматі.

– Де тоді можна придбати ваші настоянки?

– Онлайн, або на ярмарках. У ярмарках ми беремо участь дуже активно.

– Повертаючись до початку розмови: чи всі ягідні інгредієнти для ваших настоянок “бабусині”?

– Звичайно ж, не всі. Кактуси у бабусі не ростуть. І перець халапеньо теж. Але більшість – саме звідти.

Людмила КАЛИТА SEEDS.org.ua

Слідкуйте за нашими новинами на Facebook   Instagram  YouTube-канал

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!