Студенти створили екосумки із шкірки фруктів, які після використання розчиняються у воді

0 708

Екологічні сумки з фруктової шкірки створили німецькі студенти. Екосумки розчиняються у воді й можуть після використання стати добривом для рослин.

Студенти Лобке Бекфельд та Йоганна Хехемейер-Кюртен розробили напівпрозорі сумки з двох типів відходів – шкірки фруктів, що залишились від виробництва соків, а також коротких целюлозних волокон з місцевої текстильної фабрики.

Ключовим складником виробу є пектин – гелеутворювач, який витягується із клітинних стінок відходів плодів. Він діє як природне сполучна речовина. До нього додають целюлозні волокна довжиною менш ніж 5 міліметрів. Далі  суміш заливають теплою водою та залишають на п’ять днів у формі, щоб вона затверділа.

За словами винахідниці Хехемейер-Куртен, відсоток целюлози, а також довжина і щільність волокон визначають структуру та рівень прозорості та еластичності матеріалу. У свою чергу натуральні пігменти пропонують різноманітні кольори від світлого до темного, від напівпрозорого до непрозорого, від тьмяного до мерехтливого.

Непридатні для використання сумки можна утилізувати, розчинивши у теплій воді. Також целюлозу можна відфільтрувати за допомогою сита. Це дозволить використовувати  її повторно, а пектин може слугувати добривом для рослин.

 

SEEDS.org.ua за інформацією Dezeen

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!