ТОП-5 рецептів приготування корисної паски із вівсяних пластівців

0 303

Головна страва світлого свята Великодня – смачна й оригінальна паска. І досить часто для приготування смаколиків для святкового столу господині шукають нові рецепти. Експерти компанії “Добродія” зібрали п’ять рецептів незвичайних і корисних пасок із вівсяних пластівців, які дуже легко приготувати, пише SEEDS.

Супершвидка вівсяна паска в мікрохвильовці

Інгредієнти:

  • 70 г вівсяних пластівців;
  • 50 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 40 г меду;
  • 50 г сухофруктів;
  • 50 г горіхів;
  • 50 г цукатів;
  • 50 г вареного згущеного молока

 Приготування

  1. До вівсяних пластівців додайте молоко, подрібнені сухофрукти, горіхи і мед, яйце. Все ретельно перемішайте, дайте настоятись і викладіть у форму. Випікайте паску в мікрохвильовці приблизно 2-3 хвилини.
  2. Готову паску остудіть, змастіть зверху вареним згущеним молоком, прикрасьте нарізаними цукатами. Можна використовувати традиційний білковий крем і присипку.


Паска за Дюканом

Інгредієнти:

  • вівсяні пластівці – 4 ст.л
  • яйця –  3 шт
  • розпушувач –  5 г
  • цукрозамінник – 10 г
  • сухе знежирене молоко – 7 ст.л
  • кукурудзяний крохмаль – 20 г
  • сухі дріжджі – 4 г
  • молоко знежирене – 2 ст.л
  • яєчний білок – 1 шт
  • ваніль – на смак

Приготування:

  1. Для приготування опари до дріжджів додайте цукрозамінник, а потім — тепле знежирене молоко. Перемішайте до однорідної консистенції.
  2. Покладіть сухе молоко, знову перемішайте.
  3. Відставте у тепле місце на 10 хвилин.
  4. У глибокій мисці збийте виделкою 2 яйця та 1 жовток (близько 2 хвилин).
  5. Додайте всі сипучі компоненти (крім дріжджів), перемішайте.
  6. Залийте опару, цукрозамінник та молоко. Перемішайте та одразу поставте в духовку, розігріту до 180 градусів на 30-35 хв. Щоб тісто не витікало з форми, посипте дно крохмалем.
  7. Для помадки збийте білки до густої консистенції та покрийте нею вершечки паски.


 Паска з вівсянки з сухофруктами 

Інгредієнти:

  • варене згущене молоко – 200 г
  • вівсяні пластівці – 70 г
  • молоко – 50 мл
  • сухофрукти – 50 г
  • фундук (або на ваш смак) – 50 г
  • цукати – 50 г
  • мед – 40 г
  • одне яйце.

Приготування:

  1. Швидко робимо тісто: поміщаємо вівсяні пластівці в посуд, туди ж вливаємо молоко, кладемо яйце, все разом перемішуємо.
  2. Подрібнюємо, порізавши на шматочки інжир (будь-які інші сухофрукти), подрібнюємо горіхи і додаємо в загальну масу.
  3. Також додаємо мед.
  4. Всі разом перемішуємо. Масу кладемо в форму для приготування паски.
  5. Крім звичайної форми підійдуть невеликі форми для кексів, в які можна розкласти тісто.
  6. Готуємо, поставивши в мікрохвильову піч при низькій потужності – 3-4 хвилини.
  7. Промащуємо зовні вареним згущеним молоком і красиво оформляємо, присипаючи з усіх боків горішками.


Веганська паска без глютену у рожевій глазурі на малиновому соку

Інгредієнти:

  • ¾ склянки цільнозернового рисового борошна
  • ¼ склянки вівсянки чи вівсяного борошна (без глютену)
  • ¼ склянки кокосової стружки
  • ¼ склянки кокосового цукру
  • 1 ч. л розпушувача
  • ¼ склянки кукурудзяної олії (чи будь-якої іншої без запаху)
  • ¼ склянки мигдалевого молока
  • ¼ склянки апельсинового соку
  • 1 ст. л меленого насіння льону
  • 1 велика морква
  • 1 середній банан
  • ½ склянки світлих родзинок
  • 1 жменя волоських горіхів
  • 1 жменя гарбузового насіння
  • 1 ст. л кориці
  • ½ ст. л сухого імбиру

Приготування:

  1. Розігріваємо духовку до 175 С.
  2. Подрібнену в блендері вівсянку змішуємо з борошном і кокосовою стружкою, додаємо цукор, розпушувач і спеції.
  3. Натираємо моркву, розминаємо виделкою банан.
  4. З’єднуємо всі рідкі інгредієнти: олію, сік, молоко. Сюди ж додаємо насіння льону та виливаємо в суху суміш.
  5. Додаємо родзинки, горіхи, гарбузове насіння, добре перемішуємо та складаємо у форму для випікання, змащену олією. Діаметр форми — 90 мм, заввишки — 110 мм. Важливо дотримуватися цих розмірів, адже безглютенові паски досить примхливі у випіканні.
  6. Випікаємо приблизно 50 хвилин.
  7. Вкрити рожевою веганською глазур’ю. Щоб її приготувати, візьміть 55 г цукрової пудри, додайте 1,5 ст.л соку малини та збийте до однорідної консистенції.


Вівсяно-кокосова паска

Інгредієнти:

  • вівсянка (перемолоти до стану борошна) – 150 г
  • кокосова стружка – 50 г
  • яблучне пюре – 110 г
  • молоко нежирне – 100 мл
  • вода – 100 мл
  • сухе молоко – 30 г
  • яйця – 4 шт
  • родзинки і цукати на смак
  • розпушувач і сода – на кінчику ножа
  • домашній сир – 100 г
  • банан – 0,5 шт
  • полуниця – 3 шт
  • мак

 Приготування:

  1. Змішуємо усі складові, окрім білків у тісто.
  2. Білки збиваємо у піну та обережно вводимо у густу масу. Ретельно перемішуємо.
  3. Розкладаємо у форми (форму заповнюємо повністю – ця пасочка не підніметься високо). Випікаємо 40 хв при 180 градусах.
  4. Робимо вершечок – змішуємо у блендері домашній нежирний сир, банан та полуницю до стану однорідної маси. Викладаємо на вистиглу паску, посипаємо маком. Зберігаємо у холодильнику.

Смачної паски! Святкуйте з користю!

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!