У Новій Зеландії запустили виробництво сироватки без корів

0 111

Науковці продовжують шукати все нові способи виготовлення продуктів харчування. Так, нещодавно спеціалісти із Нової Зеландії заявили про запуск виробництва сироватки без корів, пише SEEDS.

Над проєктом працювали представники підприємства Fonterra, що забезпечує приблизно 30% світового експорту молочної продукції, та біонаукової компанії Royal DSM. Саме їм належить ідея запуску стартапу з точної ферментації для створення альтернативи традиційним молочним продуктам, повідомляє newfood.media.

Наразі стартап не має конкретно назви. Поки що Fonterra і DSM подали заявки на патенти на свої розробки.

Відомо, що одним із перших спільних продуктів буде сироватка точного бродіння, виготовлена без залучення тварин.

Читайте також: У Фінляндії навчились перетворювати соняшникову макуху на м’ясо

Спеціалісти стверджують, що їхня розробка допоможе суттєво зменшити показники викиду метану – парникового газу, який утримує більше тепла, ніж CO2. Завдяки партнерству Fonterra також зможе знизити глобальні  викиди на фермах та своїх пасовищах у Новій Зеландії.

До слова, Fonterra є однією з тих компаній, які містять у переліку підприємств, що псують атмосферу більше, ніж виробники нафти.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!