У Запоріжжі виготовляють унікальну крафтову олію за старовинною технологією

0 106

У Запоріжжі на дубовому пресі відтискають унікальну крафтову олію. Зокрема, цим займається місцеве підприємство Divo Maslo. Так, тут виготовляються олію з гарбуза, соняшника, кунжуту, кокосу, мигдалю, гірчиці, розторопші, волоського горіха, рижію, льону та іншої сировини, пише SEEDS.

Підприємство займається виготовленням згаданого продукту вже три роки. Дерев’яні преси, завдяки яким відтискають олію, засновники Divo Maslo створили власноруч.

У своїй технології вони використовують виключно холодний віджим. При цьому олія на жодному етапі не нагрівається, виключений будь-який контакт з металом. Всі етапи створення продукту Divo Maslo відкрито транслює в соціальних мережах, повідомляє newfood.media.

«Наш стародавній метод віджиму дозволяє зберігати всі найкорисніші властивості насіння та горіхів», – говорять представники компанії.

Читайте також: На Тернопільщині виготовляють чіпси із кабачків

Зараз у їхньому асортименті 14 унікальних позицій. Найбільшою популярністю користується олія із льону. У свою чергу, найдорожчим є продукт із комину. Він коштує 700 грн за 200-мілілітрову банку.

Сьогодні Divo Maslo продовжує працювати у Запоріжжі, попри близькість до фронту, та збирає військовим кошти на дрон.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!