Українці недооцінюють вирощування м’яти

0 231

М’ята – одна з найпопулярніших на Землі трав, основною цінністю якої є лікувальні властивості. Але м’яту використовують і в кулінарії, і у виготовленні косметики та парфумерії, де освіжаючий аромат та хімічний склад рослини роблять її незамінною.  

В Україні культивування м’яти освоєне лише на 10%. Але українські фахівці за кілька років зробили висновок, що м’яту найпростіше вирощувати у відкритому ґрунті, бо в тепличних умови досить часто у рослин виникає проблема з небезпечним шкідником – білокрилкою, а у відкритому ґрунті ніяких шкідників не спостерігається.

При цьому завжди потрібно враховувати здатність кореневища м’яти до розростання. Тому дуже важливо стримувати цей процес шляхом пересадки на інше місце. Якщо розглядати вирощування багаторічної трав’янистої рослини як бізнес, то можна сміливо стверджувати, що м’ята – вигідне капіталовкладення.

Для старту м’ятного підприємства буде досить всього 1 га. Це дозволить початківцям більш детально вивчити особливості культури та пристосуватися до її вирощування. Всі основні вкладення коштів та ресурсів, якщо все робити поступово, припадають на перший рік, а в наступні роки вкладення будуть вже не потрібні.

Розмір інвестицій в цей бізнес буде залежати від способу вирощування – закритий або відкритий ґрунт. Прибуток від тепличного способу вирощування м’яти, дуже високий тому що урожай можна знімати цілий рік, на відміну від сезонності вирощування в умовах відкритого грунту.

Найбільш топовим сортом серед аграріїв в усьому світі вважається перцева м’ята. Лідерами серед її постачальників є Англія та Північна Америка.

 

SEEDS.org.ua за інформацією АгроЮг

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!