Українські ягідники сподіваються заробити на експорті лохини після зняття карантину

3 755

Економічна ситуація в Україні доволі непроста, але працювати й заробляти можна. Поступово заборони на пересування товарів почнуть зніматися, і тоді нішу по лохині, яка ймовірно утвориться в Європі, закриють українські ягідники.

Про це розповів директор зі стратегії та розвитку підприємства “Нікдарія” Євген Харлан.

“Ті, хто збирав урожай на Заході, тепер збиратимуть дома. Український бізнес спроможний платити, хай не такі гроші, як в ЄС, але доволі пристойні. Поступово заборони для пересування товарів почнуть зніматися. І тоді нішу, яка ймовірно утвориться в Європі по лохині, закриємо ми. Тож не бачу підстав для песимізму” – зауважив він.

За словами Євгена Харлана, вітчизняні виробники ягід технологічно розвинуті, не поступаються в цьому європейцям, і тому мають можливість виростити якісну продукцію. Україна також має достатньо збирачів. А значить, щойно послабне карантин, бізнес шукатиме можливість для доставки продукції споживачам.



“Думаю, цей сезон почнеться з таких самих гуртових цін, що й у минулому – 200 гривень за кілограм. Ціна у 3,5 дол. (90 грн/кг) була прохідною для експорту. Саме такий рівень цін дозволяв господарствам, орієнтованим на експорт, тримати ціни на внутрішньому ринку.

Набагато важче було господарствам, які не мають холодильників та можливостей до експорту, вони були вимушені реалізувати продукцію за будь-яку ціну”, – каже Євген Харлан.

Ягідники “Нікдарії” з Житомирщини мають доволі амбітні плани – збираються збільшити площі під лохиною зі 120 га до 300. Ягоди продаватимуть на внутрішньому ринку та експортуватимуть.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією Agrotimes.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!
3 Comments
  1. коля пише

    На нормальном языке, как называется ягода?

    1. Seeds пише

      blueberry, myrtille, arándano, 블루 베리, 蓝莓, ブルーベリー якось так… давлячись від країни)

      1. коля пише

        Спасибо! На конец-то понял!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано