“Українські в’ялені помідори” переїжджають з Чорнобаївки

0 1 354

Чорнобаївка на Херсонщині відома не лише тим що там кільканадцять разів поспіль спалювали рашистські літаки. Ще до початку повномасштабної війни край славився своїми в’яленими томатами. Виготовляє їх Андрій Бігленко під ТМ “Українські в’ялені помідори”. Через бойові дії підприємцю довелось тимчасово покинути домівку і наразі він шукає місце, куди зможе перенести виробництво, повідомляє SEEDS.

На рік підприємство випускало 20-25 тис. баночок продукції, переробляючи від 30 до 40 тонн помідорів, які закуповували в Херсонській області, пише AgroPortal. Зараз Андрій Бігленко шукає регіон, де можна було б закуповувати стільки ж томатів. Саме там і планує розмістити виробництво. Наразі власник крафтового бренду розглядає Одеську та Миколаївську області.

“Ми хочемо відновити виробництво, зі мною моя команда — моя сім’я. У цю справу вкладено дуже багато часу, розуму та інвестицій, тому втрачати нічого не хочеться. У Чорнобаївці зараз залишилось все: обладнання, сировина, готова продукція, наш будинок і всі речі. Все, що можна було використовувати зараз для виробництва. Я дуже сподіваюсь, що нікуди воно звідти не дінеться. У нас же є знання та досвід. Мінімальні інвестиції — 500 тис. грн, щоб побудувати заново цех, пройти сертифікацію, придбати мінімальне обладнання, мати оборотні кошти. Якщо виходити за межі сімейного бізнесу, то інвестиції у виробництво складуть від 3 млн грн”, – розповідає Андрій Бігленко.

Наразі головне завдання виробника – знайти місце для підприємства поблизу місць масового виробництва помідорів, оскільки транспортування на великі відстані псує якість томатів та робить більшою собівартість виготовлення в’ялених помідорів.

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!