Варення з фіалок та кульбаб: унікальні рецепти майстрині з Волині

0 105

Традиційною консервацією овочів та фруктів здивувати важко. Але й до такої процедури, як виготовлення варення, можна підійти досить творчо. Зокрема ароматний конфітюр можна робити і з лісових та польових квітів.

Такий незвичний спосіб консервації свого часу для себе відкрила журналістка Інформаційного агентства “Волинські Новини” Вікторія Семенюк. Лучанка запевняє, що виготовити незвичний десерт-делікатес можна фактично з будь-якої квітки, що зростає на території Волині – за умови, що рослинка є їстівною.

“Спочатку спробувала закрити у банки малину. В мене вийшло, але це заняття здалося занадто банальним. Тоді я подумала: а чому б не зробити варення з квітів? Почала шукати інформацію в інтернеті. Виявилося, що рецептів та ідей у глобальній мережі – море. Лише бери та втілюй. Я пригадала, що моя мама колись варила варення з кульбабок. Тож, заручившись її підтримкою, вирішила спробувати й собі”, – усміхається журналістка.

З її слів, приготувати конфітюр з кульбаб нескладно. Однак зовсім інша ситуація з фіалковим варенням, адже для того, аби виготовити 120 грамів солодкого делікатесу, потрібно витратити близько чотирьох-п’яти годин.

Як пояснила Вікторія, досить клопітким заняттям є збір голівок фіалок. Адже велика миска квітів – це всього лиш 80 грамів сировини, яку ще й необхідно перебрати. Після відділення пелюсток від чашолистиків залишається всього 40 грамів.

“У мене є старовинна ступка, у якій я розтирала фіалкові пелюстки з цукром, додаючи для збереження кольору сік лимона. Фіалкова паста має дуже гарний синьо-фіолетовий колір. Виготовлення такого варення – справа досить марудна, зате результат вражає!

Смак десерту специфічний, на любителя. Але особисто мені дуже подобається! На ту стограмову баночку вже є багато охочих дегустаторів серед друзів. Тому запросимо усіх до себе на каву і кожен зможе скуштувати того дива”, – усміхається лучанка.

У планах Вікторії – конфітюр з акації, бузку, лаванди, цикорію та липи. А загалом такі ласощі можна приготувати з чебрецю, м’яти, шавлії, бузини, каштана, ірисів, червоних тюльпанів, садової гвоздики, ружі й навіть шишок.

SEEDS.org.ua за інформацією volynnews

 

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram та YouTube. Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано