Вчені створили паковання, яке змінює колір, коли продукти всередині нього псуються

0 18

Сінгапурські вчені розробили антибактеріальну харчову упаковку з перероблених фруктових відходів, які змінюють колір під час псуванні їжі, пише SEEDS

Упаковка виготовлена з таких компонентів, як насіння авокадо, дуріана та джекфрута. Це робить її екологічно безпечною та стійкою до мікробних забруднень.

Читайте також: Селекціонери створили незвичайну маленьку диню з їстівною шкіркою

Основою інновації є екстракт із насіння авокадо, який містить катехін та хлорогенову кислоту. Ці сполуки запобігають окисленню та стримують ріст шкідливих бактерій, таких як Staphylococcus aureus, що є причиною харчових отруєнь.

«Ми розробили нову харчову плівку, яка, як очікується, матиме значний вплив на зменшення харчових відходів завдяки використанню сили природи, а саме антимікробної дії», – каже Вільям Чен, провідний автор, професор директор програми харчових наук і технологій NTU, який керував дослідженням.

Ключовою особливістю упаковки є її здатність змінювати колір у відповідь на псування продуктів. Як розповідають дослідники, насіння авокадо містить природну сполуку під назвою “персеорагін”, яка реагує на зміни рівня pH, пише Foodingredientsfirst.

Під час псування, упаковка змінює колір з прозоро-жовтого на темно-коричневий, попереджаючи про небезпечний стан продукту, ще до того, як їжа почне видавати неприємний запах або змінювати вигляд.

Розробка вже показала свою ефективність у випробуваннях на морепродуктах, попереджаючи про псування їжі за два дні до того, як з’являлися явні ознаки зіпсованості. Ця технологія може значно зменшити кількість харчових відходів та підвищити рівень безпеки продуктів, говорять в NTU.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!