Вчені знайшли корисний цукор у натуральному меді
Науковцям вдалось виявити рідкісний, корисний цукор у натуральному меді безжальних бджіл або меліпонінів. Про це заявила доцент Квінслендського університету, фахівчиня з органічної хімії Мері Флетчер, пише SEEDS.
За її словами, корінні народи Австралії давно використовують місцевий бджолиний мед для лікування.
«Ми перевірили мед двох видів австралійських безжальних бджіл, двох малазійських і одного бразильського, і виявили, що до 85 відсотків їх цукру становить трегалулоза, а не мальтоза, як вважалося раніше», – зазначає Флетчер.
Трегалулоза є рідкісним цукром з низьким глікемічним індексом і не зустрічається в якості основного компонента в інших продуктах.
Читайте також: Сезон грибів та ягід: кому з українців потрібен Лісовий квиток, щоб не довелось платити штрафи
“Традиційно вважалося, що мед безжальних бджіл корисний при діабеті, і тепер ми знаємо, чому. Низький глікемічний індекс вимагає більше часу на всмоктування цукру, глюкоза не підскакує в крові, як у випадку з іншими цукрами”, – підкреслює Флетчер.
Цікаво, що трегалулоза також має антикаріозні властивості, що означає, що вона є безпечною для емалі зубів.
Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!