Ветеранська сокарня у Тернополі знайшла незвичайний підхід до переробки фруктів

0 93

Військовий Василь Мартюк разом зі своєю дружиною заснували у Тернополі унікальну сокарню. Тут кожен охочий може переробити власні овочі та фрукти на свіжий сік, пише SEEDS.

Привіз яблука – забрав сік. Такий девіз нової сокарні. Працюють на ній Павло Гуня та Ігор Велиган, демобілізовані ветерани.

Читайте також: На Рівненщині відтворили давні рецепти пирогів з квасолею і сушеними чорницями

Сокарня оснащена обладнанням, яке здатне переробляти до 800 кг сировини на годину, пастеризуючи до 600 кг. Перед початком виробництва сировину автоматично миють і подрібнюють. Продуктивність обладнання – до 15 кг фруктів за хвилину, що дозволяє отримати до 75% соку, залежно від сорту та стиглості фруктів. Під час пастеризації сік швидко нагрівають до 80°С, що зберігає корисні мікроелементи та вітаміни.

Готовий сік фасують у сучасні пакети Bag-in-Box або SuperPouch ємністю 3, 5, 10 або 20 літрів. SuperPouch виготовляється з багатошарового ламінованого матеріалу, що забезпечує міцність і зручність у використанні.

«Така упаковка забезпечує тривалий термін зберігання – близько року в залежності від якості яблук. Після зняття пломби придатність – 3 тижні», – йдеться у дописі сокарні.

Змішування різних сортів фруктів надає соку унікального смаку. З твердіших яблук виходить прозоріший напій, тоді як з перезрілих чи м’яких фруктів – менший вихід соку та гірша якість.

 

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!