Виробництво сиру та розвиток села. Як на Чернігівщині працює приватне сільськогосподарське підприємство

0 531

Підприємство «Пісківське», що розташоване неподалік від міста Бахмач, в мальовничому селі Піски, на Чернігівщині, засновано в березні 2000 року шляхом реорганізації радянського колгоспу. Воно підтримує різноманітні соціальні та навчальні проекти на території, де працює. Таким чином, підприємство робить все для того, аби молодь залишалася в селі. Тут успішно освоїли виробництво і переробку молока у власній сироварні, детальніше читайте на SEEDS.

 

ПСП «Пісківське» господарює на 3000 га сільськогосподарської площі. Серед 3200 загального поголів’я ВРХ в господарстві налічується 1100 дійних корів, що виробляють щоденно 30 тонн молока. Понад 2 роки тому підприємство розпочало переробку молока у власній сироварні.

«Наша найвища мета – виробляти високоякісне молоко, для отримання відмінного сиру. Ми добре піклуємося про наших корів: вони мають завжди свіжу підстилку, чисту воду, корови себе почувають дуже добре», – говорить Наталія Борисівна, заступник директора з тваринництва. Диктує вимоги до якості те, що молоко використовують для дитячого харчування і для переробки на сир.

На сьогодні переробляється лише 1 тонна молока. Але в майбутньому є плани розширити переробку, щоб можна було переробляти все вироблене молоко на підприємстві. З якісної сировини повинні вироблятися тільки здорові високоякісні продукти харчування – переконані на підприємстві, бо в Україні багато ще продуктів харчування потребують покращення якості.

Нещодавно підприємство почало займатися переробкою власної яловичини. Високоякісні, частково ручної роботи, сосиски продаються разом з власноруч виробленим хлібом та іншими випічками в селі та районі, де розташоване підприємство.

 

SEEDS за матеріалами AgroDay

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!