Вівсяне молоко: смачна і корисна альтернатива продукції тваринного походження

0 502

Користь молочних продуктів для організму людини доведена вже давно. Завдяки насиченню білком, необхідними жирами, амінокислотами і вуглеводами, а також вмісту фосфору, калію і кальцію вони здатні зміцнити імунітет людини і, тим самим, захистити від серйозних захворювань. Разом з тим, традиційне молоко містить компонент, нестерпний деякими людьми – лактозу. Ще в 1990 році шведські вчені розробили аналог тваринного молока для людей з непереносимістю лактози – вівсяне молоко. Сьогодні цей смачний і здоровий продукт, за своїми якостями не поступається традиційним молокопродуктам, його можна приготувати самостійно з вівсяних пластівців (вівсяного борошна) або придбати в питному вигляді в будь-якому супермаркеті. Про користь вівсяного молока для організму людини пише к.т.н., експерт-технолог, директор компанії “Добродія Фудз” Ірина Брославцева у своєму блозі у виданні Ліга.net.

Ірина Брославцева зазначає, що зараз тренд рослинного молока, воно краще засвоюється, тому все частіше його додають і в кавові напої або використовують як самостійний напій. Вівсяне молоко можна приготувати в домашніх умовах з вівсяних пластівців або зерна вівса з додаванням води. Можна попередньо зерна вівса переробити на борошно. Надалі вівсяну муку змішати з водою. В результаті – мука набухає (вбирає вологу), а в отриманому вівсяному молоці залишається поживні речовини з вівса – калій, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, а так само вітаміни групи В і вітамін Е.

Традиційний рецепт п вівсяного молока передбачає, що вам знадобиться 10 годин на його приготування. Першим кроком потрібно висипати вівсяні пластівці в посуд, залити водою і почекати 10 годин. Розм’якшені пластівці збити за допомогою блендера, масу відфільтрувати через сито або марлю. Продукт можна зберігати в холоді протягом тижня. А решта вичавки можна вживати в їжу з фруктами або додати в випічку.
У напої містяться вітаміни групи В, Е. При цьому вівсяне молоко володіє калорійністю: в 100 мл молока міститься всього 30 ккал.

Серед інших корисних властивостей вівсяного молока – зниження рівня холестерину за рахунок наявності вівсяного бета-глюкану, який зменшує зростання рівня глюкози в крові після прийому їжі. Так само благотворно впливає на рівень холестерину в крові низький вміст насичених жирних кислот і наявність альфа-ліноленової кислоти в продуктах з вівса.

Будучи джерелом заліза і магнію – продукти з вівса сприяють зменшенню втоми, нормальному енергетичному метаболізму і нормалізації психічної діяльності.

Високий вміст харчових волокон (клітковини) вівса сприяє поліпшенню роботи кишкового тракту.
Одна з причин зростання популярності вівсяного молока також в тому, що все більше споживачів відмовляється від продуктів тваринного походження. Прихильники системи clean eating воліють вівсяне молоко за те, що воно легко абсорбується, в ньому висока кількість бета-глюкану, харчових волокон, білка, амінокислот, вітамінів, макро- і мікроелементів. Тому вівсяне молоко є смачною і корисною альтернативою молоку тваринного походження.

SEEDS.org.ua

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!