Волинянин створює унікальні вироби з яєчної шкаралупи  

0 1 040

Понад 11 тисяч крихітних дірок у звичайному яйці: майстер Анатолій Бойко, якого ще називають волинським “Фаберже”, вразив новою роботою. З курячими, гусячими і перепелиними яйцями чоловік працює понад десять років.

Він вже є рекордсменом світу як автор найбільшої колекції виробів з яєчної шкаралупи, оздоблених металом. Тепер готується до нового рекорду.

Пан Анатолій показує свою нову роботу: шкаралупа звичайного гусячого яйця пронизана тисячами дірок, що у міліметрах одна від одної. Над нею майстер працював понад тиждень, але надто складно було наприкінці. “Воно надто тонке. Коли доходиш до верху, то шкарлупи майже немає”, – каже майстер Анатолій Бойко.



Автор націлений побити рекорд свого конкурента з Туреччини. Він просвердлив у яєчній шкаралупі 11,8 тис. дірок. Пан Анатолій вже взявся до роботи одразу на двох гусячих яйцях. Їхню шкаралупу обережно пробиває свердлом. Потім спеціальною шкрабачкою знімає зсередини плівку. Робота ювелірна і вимагає неабиякої зосередженості та спокою. Щодня пан Анатолій працює кілька годин.

У невеликій майстерні митця є десятки неймовірних робіт з яєчної шкаралупи, оброблених сріблом, каміннями сваровські та бурштином. Ще більше перебуває у приватних колекціях. Усі роботи неповторні, поєднує їх український колорит. Митець освоїв також унікальну техніку розтягування яєчної шкаралупи.

Майстер працює над новим рекордом, але мріє створити музей-садибу, аби ще більше людей долучилися до його мистецтва. Крім того, він хоче передати своє уміння учням.

 

SEEDS.org.ua за інформацією ТСН

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!