Ягідники заходились розвивати комбіноване вирощування  спаржі та лохини

0 515

Комбіноване вирощування спаржі та лохини, є поширеною світовою практикою. Зараз до такої практики, і спаржі зокрема, проявили активний інтерес багато ягідних компанії.

Це пояснюється бажанням розширити сезон реалізації продукції. А сезон врожаю спаржі закінчується саме тоді, коли починається сезон збору лохини.

Крім того, комбіноване вирощування дозволяє виробнику збільшити прибуток за рахунок оптимізації навантажень робочої сили і матеріально-технічних ресурсів. До того ж у даних культур багато спільного в питаннях маркетингу та логістики.



Основним ризиком є ​​можливий обвал цін на ринку спаржі. Якщо сьогодні хтось із виробників висадить, наприклад,   100 га спаржі, то вже через рік ринок ризикує обвалитися, повідомляють аналітики EastFruit, спираючись на опитування репрезентативної вибірки українських виробників цієї культури.

Говорячи про популярність спаржі в Україні, варто зазначити, що вона відома з давніх часів як бур’ян “заячий холодок”, а також “овоч буржуазії”, інтерес до якого пропав разом з революцією пролетаріату.

Однак культура ця досить легка у вирощуванні, будучи на сьогоднішній день нішевим продуктом, основним споживачем якого виступає сегмент HoReCa.



Крім того, спаржа – один з найбільш ранніх корисних овочів. Наприклад, на Півдні України вона може з’явитися наприкінці березня – головне, щоб в подальшому не було заморозків, інакше спаржа може повністю загинути.

Що ж стосується технології вирощування, то основна частина виробників при розведенні культури використовує саджанці. Вони трохи дорожчі за насіння, але, купуючи їх, аграрій виграє два роки в часі – в перший рік відбувається посадка саджанців, а вже в другій – отримують урожай.

 

SEEDS.org.ua  за інформацією EastFruit

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!