Як правильно зберігати м’ясо?

0 196

М’ясо – продукт, який швидко псується. Саме тому виробникам та реалізаторам свинини, курятини, яловичини та інших видів тваринного білка перш за все варто подбати про його зберігання. Наприклад, в умовах тривалого зберігання необхідно придбати морозильне обладнання. Якщо ж реалізація продукту відбувається в короткі терміни, то достатньо охолодження, повідомляє SEEDS. Є кілька способів охолоджування, як і кілька способів заморожування м’яса.

Заморожувати м’ясопродукти та м’ясо можна методом занурення у соляні розчини, киплячі холодагенти, а також способом безпосереднього контакту з металевими пластинами морозильних агрегатів. Утім, найбільш поширений метод – заморозка у повітрі. Такий метод передбачає заморожування протягом одного етапу, або ж поступове охолодження та подальше заморожування.

Також способи заморожування варіюються залежно від швидкості процесу. Повільне заморожування триває від 35 до 40 годин. У цей час м’ясо перебуває в камері з температурою від -18 до -23 градусів, вологістю 90 – 95%. Під час інтенсивного процесу, який триває близько 28 годин, м’ясо заморожують при температурі від -25 до -30 та вологості від 90% до 95%. Швидке заморожування триває близько 18 годин при температурі від -30 до -35 градусів.

Якщо м’ясо зберігається при температурі -30 градусів, його можна тримати в морозильних камерах досить довго. Так яловичина та баранина можуть зберігатись до 2 років, а свинина – 15 місяців. При температурі -12 та вологості від 95% до 98% свинину варто зберігати не більш ніж 3 місяці, баранину – 6 місяців, а яловичину – 8 місяців.

При охолодженні терміни зберігання значно менші, але якість такого м’яса вища.

“Граничні терміни зберігання охолодженого м’яса в холодильних і морозильних камерах, при температурі від 0°С до -2°С, вологості від 85% до 90% і невеликій циркуляції повітря (близько 0,1 м/с) складають для яловичини – не більш ніж 16 діб, а для свинини і баранини – не більш ніж 12 діб”, – зазначають фахівці компанії «‎Alternative Technologies PF».

З’явилися питання щодо встановлення та експлуатації холодильного обладнання? Зв’яжіться зі спеціалістами компанії «‎Alternative Technologies PF»:

пошта: info@alttech.com.ua
телефон: +38 (093) 473 24 00

SEEDS

Головні новини Seeds та агроідеї для зростання вашого бізнесу в Telegram Facebook Instagram
Youtube та Підписуйтесь!

Залишити коментар

Ваш email не буде опубліковано

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!